Firriato Soria Perricone

15,50

Excl. BTW: €12,81

Prijs in spaarpunten: 46

Excl. BTW:
€12,81
Prijs in spaarpunten:
46
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Firriato
Omschrijving
Regio: Sicilia
Wijnhuis: Firriato
Rode wijn
Druif: Perricone
Alcohol 14%
Bent u op zoek naar een stevige, rijke rode wijn uit het Zuiden. Proef dan deze Soria Perricone.
Perricone is een autochtone druif uit Sicilië. Enkel de beste druiven worden manueel geoogst om vervolgens te worden gevinifieerd tot een krachtige en complexe wijn.
Een intens inktzwarte rode wijn met een krachtige aanzet en zeer stevige lange afdronk. In de finale ontdekt u aroma’s van rode bessen, aardse tonen, kruiden zoals zwarte peper, kruidnagel, cacao en vanille. Deze wijn heeft dan ook 12 maanden vatrijping erop zitten in Franse barriques.
Een intens inktzwarte rode wijn uit Sicilië. Enkel de beste druiven werden manueel geoogst om vervolgens gevinifieerd te worden als evenwichtige, krachtige en complexe wijn. Deze 100% Nero d’Avola heeft geconcentreerde aroma’s van pruimen en zwarte bes, maar tevens ook van terroir, cacao, kruidnagel en vanille.
Genieten doe je deze Siciliaan bij grillades, gerechten met rijke sauzen en sterk afsmakende kazen.
Super prijs/kwaliteitsverhouding.
Sorìa Perricone is het resultaat van een lang experimenteel onderzoek gericht op het herstelproject van deze kleine wijnstok die behoort tot de Siciliaanse wijnbouwtraditie. De Perricone-druiven waarvan Firriato deze Sorìa Perricone produceert, zijn een andere massale selectie van Perricone die eigendom is van de wijnmakerij en die verschilt van de "Ribeca". Deze wijnstok werd nauwkeurig geselecteerd door de wijnmakerij om alle mogelijke uitdrukkingen van deze wijnstok in verschillende terroir en klimaten te experimenteren. Deze kloon verschilt sterk van de andere kloon die groeit op het landgoed Pianoro Cuddìa, waarvan Firriato Ribeca verkrijgt. Sorìa Perricone-druiven worden trouwens verbouwd op het landgoed Baglio Sorìa, in het achterland van het platteland van Trapani. Dit is een heuvelachtig terroir waar de bodem wordt gekenmerkt door een hoog percentage rode mergelstenen en een kleiachtige textuur.