Zevenwacht "Z" CMC Reserve (Bordeaux blend)

25,99

Excl. BTW: €21,48

Prijs in spaarpunten: 80

Excl. BTW:
€21,48
Prijs in spaarpunten:
80
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
"Z" CMC Reserve (Bordeaux-blend)
 
Wijn Stijl: Volle body
Wanneer genieten: Om indruk te maken op diners met een voortreffelijke maaltijd.
Hoe te serveren: Goede kamertemperatuur van 18 graden.
Onze maaltijdsuggesties: Uitstekend bij een filet mignon met een rijke balsamico-glazuur, geserveerd met krieltjes omhuld met peterselieboter. Gewoon uitstekend met rib-eye beef geserveerd aan de zeldzame kant met met stilton doordrenkte vlezige jus. Misschien heb je nog meer winnende combinaties?
De wijn zelf: Een complexe wijn met geconcentreerde cassis, bramen en potloodkrullen met zoete kruidenaroma's van zoethout, kaneel en piment. De wijn opent naar meer aardse tonen die volgen op een dichte smaak met cassis, pruimen en zwarte kers. De wijn heeft een stevige tannine waardoor de wijn zich het komende decennium goed kan ontwikkelen.
Hoe zit het met de druiven? 74% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 10% Petit Verdot, 6% Malbec
En de wijngaarden (terroir): 2017 was een fantastische jaargang in Stellenbosch met optimale rijpingsomstandigheden en gezonde wijnstokken, resulterend in evenwichtige wijnen met een geweldige fruitexpressie. Het hart van deze blend is afkomstig van een Cabernet Sauvignon kloon 46-wijngaard, gelegen op een zuidwestelijke helling van 150 - 200 m boven de zeespiegel, die een grote rol speelt in het aromatische potentieel, het tanninegewicht en de absolute fruitdichtheid in de mond. De Cabernet Franc van een hogere wijngaard – 300m boven zeeniveau. De wijngaarden liggen op ontbonden granietbodems en drukken puur fruit en elegante tannines uit. De Petit Verdot en Malbec komen van onze nieuwe aanplant bij Zevenrivieren in de Banhoek Valley en staan ​​op zwaardere kleigronden. De verschillende bezienswaardigheden bieden elk een element aan de wijn dat complexiteit en definitie aan de wijn toevoegt.
Hoe is het gemaakt: De componenten werden afzonderlijk gevinifieerd in open bovenvergisters met een combinatie over pumpers en punch downs om een ​​optimale extractie te garanderen. Malolactische gisting vond plaats in vat en werd na voltooiing eenmaal gerekt. De componenten voor deze blend werden afzonderlijk gerijpt in 40% nieuwe, 40% 2e en 20% 3e vulling 300L Franse eiken vaten gedurende 18 maanden.
Moet deze wijn rijpen / rijpen: Deze wijn heeft een uitstekend bewaarpotentieel en zal zich prachtig ontwikkelen tussen 8 - 10 jaar.
Technische feiten: Druivensoort Herkomst:  Stellenbosch
Wijnsoort:  Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec
Body:  Volle body
Zuurgraad:  Frisse zuren
Vat Behandeling:   Bosrijk
  ALC: 14,5% pH: 3,6 Zuur: 5,5 g/l Rs: 2,3 g/l