Zevenwacht 360° Sauvignon Blanc

14,50

Excl. BTW: €11,98

Prijs in spaarpunten: 44

Excl. BTW:
€11,98
Prijs in spaarpunten:
44
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
360° Sauvignon Blanc
Stijl van wijn: Knapperig, droog en medium body
Wanneer genieten: Een overtreffende trap aperitiefwijn en een perfecte begeleider van een maaltijd.

 

 

Hoe te serveren: Goed gekoeld maar niet ijskoud.
Onze maaltijdsuggesties: Een verleidelijke begeleider van verse, overheerlijke spiesjes van tropisch fruit of met zeevruchten zoals aangebraden tonijn geserveerd met rucola en groene mango, calamares of rivierkreeft met citroenboter. Bedenk zelf een verleidelijke combinatie om de complexiteit van deze Sauvignon Blanc aan te vullen.

 

 

De wijn zelf: De neus toont geconcentreerde aroma's van brandnetel, gekneusde vijg en passievrucht, met hints van grapefruit die doorloopt in de mond. Het royale mondgevoel wordt ondersteund door een fijne natuurlijke limoenzuurgraad die de wijn lengte en focus geeft. Eerdere jaargangen bevestigen dat deze wijn prachtig ouder wordt en in de loop van de tijd complexer wordt naarmate de smaken subtiel veranderen.

 

 

Hoe zit het met de druiven? 85% Sauvignon Blanc, 15% Semillon
En de wijngaarden (terroir): Deze 20 jaar oude wijnstokken op het zuiden en 340 meter boven de zeespiegel verheven, kijken uit over False Bay en zijn geplant op de coolste plek op onze boerderij. De bodem bestaat voornamelijk uit afgebroken graniet met een klei-ondergrond die de wijnstokken helpt te bufferen tijdens stress. De druiven van deze locatie profiteren optimaal van de koele zeebries tijdens de langzame rijpingsfasen. Scherpte, aroma en volledige concentratie zijn het kenmerk van deze fijne Sauvignon Blanc. Er is geen gebrek aan deze rassenkenmerken op deze hoge zuidelijke hellingen.
Hoe is het gemaakt: De blend voor 2020 is 85% Sauvignon Blanc en 15% Semillon. 50% van het mengsel werd gefermenteerd in roestvrijstalen tank voor frisheid en aroma's, terwijl de resterende 50% op vat werd gefermenteerd en op de droesem werd gerijpt om de wijn gewicht, lengte en textuur in het midden van het gehemelte te geven. Het vatonderdeel bevond zich gedurende 6 maanden in gekruide Franse eikenhouten vaten van 500 liter.
Moet deze wijn rijpen / rijpen: Zeker nu heerlijk maar rijpt tot 3 jaar prachtig.
Technische feiten:

 

 

 

 

 

 

Druivensoort Herkomst:  Polkadraai Hills, Stellenbosc
Wijnvariëteit:  Sauvignon blanc, Semillon
Body:  Medium
Zuurgraad:  Frisse zuurgraad
Vat Behandeling:   50% bebost in gekruid 500L Frans eikenhout