Zevenwacht JAN Red Blend

12,99

Excl. BTW: €10,74

Prijs in spaarpunten: 30

Excl. BTW:
€10,74
Prijs in spaarpunten:
30
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
Wijn Stijl: Volle body
Wanneer genieten: Een voortreffelijke dinerbegeleiding
Hoe te serveren: Kamertemperatuur of licht gekoeld, 16-18 graden.
Onze maaltijdsuggesties:  Een hartige stoofpot met wortelgroenten of een geroosterde hertenbout geserveerd met gekarameliseerde uien en een donkere kersensaus.
De wijn zelf: De wijn heeft aantrekkelijke aroma's van cranberry, framboos en pruimen met hints van peperige kruiden. De smaak maakt indruk met veel donker fruit en subtiele tannines die worden ondersteund door elegant eikengebruik dat bijdraagt ​​aan de structuur van de wijn.
Hoe zit het met de druiven?  Shiraz 54%, Mourvèdre 32%, Grenache 14%
En de wijngaarden (terroir):  Deze wijngaarden zijn allemaal gelegen op zuidwestelijke en westelijk gerichte hellingen variërend in hoogte van 100m - 200m boven zeeniveau. Alle wijnstokken zijn voorzien van een traliewerk op een zevendraads haagsysteem dat een perfecte beheersing van de soms krachtige groeigewoonten van de Shiraz- en Grenache-variëteiten mogelijk maakt. Gesnoeid tot uitlopers met twee knoppen, waardoor 16 - 18 dragers per lopende meter mogelijk zijn
Hoe is het gemaakt:  Alle cultivars werden afzonderlijk gefermenteerd in open fermentoren voor rode wijn. De fermentatietemperaturen schommelden rond de 26°C met een piek van ±28°C. Regelmatige pump-overs hielpen bij het extraheren van intense kleuren en zachte, soepele tannines. Na de fermentatie werd de wijn geperst en overgeheveld naar 500L Franse eikenhouten vaten met 20% nieuwe eik. De verschillende componenten werden 12-16 maanden gerijpt voordat ze werden gemengd.
Moet deze wijn rijpen / rijpen:  Een heerlijke wijn om nu of over vijf jaar van te genieten.
Technische feiten: Druivensoort Herkomst:  Stellenbosch Polkadraai
Wijnsoort:  Shiraz, Mourvedre, Grenache
Body:  Medium body
Vat Behandeling:  20% nieuwe eik
  ALC: 14% Rs: 2,8 g/l Ta: 5,2 g/l Ph: 3,51