Zevenwacht JAN White

12,99

Excl. BTW: €10,74

Prijs in spaarpunten: 35

Excl. BTW:
€10,74
Prijs in spaarpunten:
35
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
Wijn Stijl: Geurig en droog
Wanneer genieten: Op zichzelf of bij een maaltijd.
Hoe te serveren: Gekoeld
Onze maaltijdsuggesties:  Heerlijk bij vol smakende gegrilde vis, weelderige kreeft- en avocadosalade of romige kipgerechten
De wijn zelf:  Elegant en verfijnd, de wijn toont kweepeer, witte peer en citrus met subtiele eikenkruiden en bloemige ondertonen. De smaak is geconcentreerd met heldere zuren die in balans zijn met een romige textuur in het midden van de mond en een lange hartige afdronk.
Hoe zit het met de druiven?  Deze wijn bestaat uit 44% Chardonnay, 30% Chenin, 10% Roussanne, 10% Viognier, 6% Semillon
En de wijngaarden (terroir):  De wijngaarden voor deze wijn komen allemaal van ons landgoed Zevenwacht op de Polkadraai Hills-afdeling van Stellenbosch. De bodems zijn afgebroken graniet met een variërende hoeveelheid structuur en klei in de ondergrond en de hellingen zijn zuid tot zuidwest gericht met hoogtes tussen 200-350m.
Hoe is het gemaakt:  De druiven werden geoogst bij 22 – 23,5 ºBrix, afhankelijk van de variëteit en de locatie. Na het persen van de hele tros werd het sap bezonken en overgeheveld naar een combinatie van 20% nieuwe + 80% oudere 500l Franse eiken vaten voor fermentatie. De wijn heeft 9 maanden op de droesem gerijpt voor een rijker mondgevoel en onderging een gedeeltelijke malolactische gisting.
Moet deze wijn rijpen / rijpen:  De wijn heeft het potentieel om 2-4 jaar te rijpen en zal na verloop van tijd meer complexiteit en rijkdom krijgen.
Technische feiten: Druivensoort Herkomst:  Stellenbosch Polkadraai
Druivensoorten:  Chardonnay, Chenin, Roussanne, Viognier, Semillon
Body:  Medium
Barrel Behandeling:  9 maanden, 20% 1st Fill, 80% Seasoned French oak
  ALC: 13,5% pH: 3,5 Zuur: 6,4 g/l Rs: 2,1 g/ l