Zevenwacht Merlot

13,49

Excl. BTW: €11,15

Prijs in spaarpunten: 40

Excl. BTW:
€11,15
Prijs in spaarpunten:
40
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
Wijn Stijl: Volle body
Wanneer genieten: Gezellig samenzijn met vrienden tijdens een ontspannen maaltijd.

 

 

Hoe te serveren: Lekker koel 16-18 graden.
Onze maaltijdsuggesties: Heerlijk bij mager vlees zoals eend en wild of gerechten op basis van tomaten zoals spaghetti bolognaise.
De wijn zelf: Rijk en genereus, de neus toont rijpe pruimen, donkere chocolade en eikenkruiden die zich openen naar bosbessen en zure kers met ondertonen van venkel. De smaak heeft pluche fruit met een stevige tannine die veroudering zal belonen voor optimaal genot.
Hoe zit het met de druiven? 100% Merlot
En de wijngaarden (terroir): Twee zeer verschillende wijngaarden in Stellenbosch leverden het fruit voor deze wijn. De eerste locatie, 350 meter boven zeeniveau op de zuidwestelijke hellingen van het Polkadraai Hills-gebied, levert helder en sappig fruit met een goede zuurgraad, tanninegewicht en absolute fruitdichtheid in de mond. De tweede wijngaard op de lagere zuidwestelijke hellingen van Polkadraai Hills, biedt Ribena Rijpheid, vrijgevigheid en lengte in de mond. Hoewel bodemtypes verschillen tussen de locaties, hebben ze allemaal een vorm van ontbonden graniet dat over een gestructureerde kleibodem ligt, waardoor voldoende drainage en waterretentie mogelijk is wanneer dat nodig is.

 

 

Hoe is het gemaakt: De druiven zijn geplukt bij optimale tannine en fruitrijpheid met een suiker van 25-25,5 Brix. Bessen werden gesorteerd voordat ze werden gefermenteerd in fermentoren van 10 ton met een temperatuurpiek van 27°C. Tijdens het actieve deel van de gisting hebben we de wijn vier keer overpompen. Deze actie zorgt voor een zachte extractie van rijpe huidtannine en kleur. De wijn rijpt in 20% first fill, 20% 2nd fill en de reminder 3rd en 4th fill 300L Franse eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.
Moet deze wijn rijpen / rijpen: Zal je rijkelijk belonen met wat rijping tussen 3-6 jaar.
Technische feiten: Druivensoort Herkomst:  Stellenbosch
Wijnsoort:  Merlot
Body:  Full
Barrel Behandeling:   12 maanden
  ALC: 14% pH: 3,54 Zuur: 5,6 g/l Rs: 2,7 g/ l