Zevenwacht Sauvignon Blanc

10,69

Excl. BTW: €8,83

Prijs in spaarpunten: 32

Excl. BTW:
€8,83
Prijs in spaarpunten:
32
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving

Wijnstijl:
knapperig en droog

Wanneer te genieten:
Een gezellige wijn om dag of nacht van te genieten bij een maaltijd.

How to Serve:
Chilled to bring out its refreshing finish.

Our meal suggestions:
This is seafood pairing delight and a refreshing wine with herb salads. Works like a charm with oysters, or try fig and goats cheese salad, Carpaccio served with rocket, parmesan & Wasabi mayonnaise, seared tuna, calamari, crayfish or Sushi. But most of all enjoy the wine your way!

The wine itself:
An elegant wine showing elderflower, green fig and melon on the nose. The wine has a mineral quality that is supported by concentrated fruit and juicy acidity that leaves a lingering aftertaste. This is a complex wine that delivers a beautiful expression of our pristine terroir.

What about the grapes?
90% Sauvignon Blanc, 10% Semillon

En de wijngaarden (terroir):
De Sauvignon Blanc-wijngaarden zijn geplant op hellingen op het zuiden met hoogtes variërend van 300 – 350 meter boven zeeniveau. Deze wijngaarden liggen op de meest verhoogde positie van Zevenwacht tegenover False Bay en profiteren optimaal van de koele zeebries tijdens de rijpingsstadia. Scherpte en aromatische concentratie zijn het kenmerk van een fijne Sauvignon Blanc en er is geen gebrek aan deze kenmerken op de hoge zuidelijke hellingen van de Bottelary Hills. Druiven werden geplukt in verschillende stadia van rijping om ons een breder spectrum aan smaken te bieden om mee te werken bij het mengen. Een klein percentage Semillon werd gebruikt als een mengpartner die gewicht toevoegt aan het gehemelte.

Hoe is het gemaakt:
De druiven kregen tot 6 uur huidcontact om smaakextractie uit de schil mogelijk te maken voordat ze werden geperst. Het sap werd reductief behandeld en koud gefermenteerd om de delicate thiolkenmerken van de druivensoort te beschermen. Er werd 5 maanden verlengd contact met de droesem gegeven om het gehemelte gewicht aan het mengsel toe te voegen en een gefermenteerd deel van 5% op vat werd gemengd voor extra complexiteit en textuur.

Moet deze wijn rijpen / rijpen:
Best binnen 2-3 jaar

Technische feiten:
Druif Oorsprong: Stellenbosch Polkadraai Hils
Wijnsoort: Sauvignon blanc
Lichaam: gemiddeld
Zuurgraad: knapperige zuurgraad
Vat Behandeling: Onbebost
Alc: 14% Rs: 2,1 g/l Ta: 6,5 g/l Ph 3,35