Zevenwacht The Tin Mine Red Blend

13,59

Excl. BTW: €11,23

Prijs in spaarpunten: 41

Excl. BTW:
€11,23
Prijs in spaarpunten:
41
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving

Wijnstijl:
vol van smaak

Wanneer te genieten:
Een voortreffelijke dinerbegeleiding

Hoe te serveren:
kamertemperatuur of licht gekoeld, 16-18 graden

Onze maaltijdsuggesties:
Een stevige stoofpot met wortelgroenten of een geroosterde hertenbout geserveerd met gekarameliseerde uien en een donkere kersensaus.

De wijn zelf:
Complexe neus van bramen, cranberry's en donkere kersen met hartige kruiden en peperige specerijen. De smaak maakt indruk met veel donker fruit en subtiele tannines die worden ondersteund door elegant eikengebruik dat bijdraagt ​​aan de structuur van de wijn.

Hoe zit het met de druiven?
Shiraz 58%, Mourvèdre 34%, Grenache 8%

En de wijngaarden (terroir):
Deze wijngaarden zijn allemaal gelegen op zuidwestelijke en westelijk gerichte hellingen variërend in hoogte van 100m - 200m boven zeeniveau. Alle wijnstokken zijn omzoomd met een zevendraads haagsysteem dat een perfecte beheersing van de soms krachtige groeigewoonten van de Shiraz- en Grenache-variëteiten mogelijk maakt. Gesnoeid tot uitlopers met twee knoppen, waardoor 16 - 18 dragers per lopende meter mogelijk zijn.

Hoe is het gemaakt:
Alle cultivars werden afzonderlijk gefermenteerd in open fermentoren voor rode wijn. De fermentatietemperaturen schommelden rond de 26°C met een piek van ±28°C. Regelmatige pump-overs hielpen bij het extraheren van intense kleuren en zachte, soepele tannines. Na de fermentatie werd de wijn geperst en overgeheveld naar 500L Franse eikenhouten vaten met 20% nieuwe eik. De verschillende componenten werden 12 maanden gerijpt voordat ze werden gemengd.

Moet deze wijn rijpen / rijpen:
Een heerlijke wijn om nu of de komende vijf jaar van te genieten.

Technische feiten:
Druif Oorsprong: Stellenbosch
Wijnsoort: Shiraz, Mourvedre, Grenache
Body: Medium body
Vat Behandeling: 20% New Oak
Alc: 14% Rs: 2,2 g/l Ta: 5,2 g/l Ph: 3,54