André Goutorbe Brut Tradition

26,44

Excl. BTW: €21,85

Prijs in spaarpunten: 65

Excl. BTW:
€21,85
Prijs in spaarpunten:
65
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
André Goutorbe
Omschrijving

Harmonische samenstelling in gelijke delen van de drie druivensoorten in de Champagnestreek voor deze lichte, elegante en fruitige cuvée. Te gebruiken als aperitief en tijdens de maaltijd.

Uitzicht

Deze Champagne heeft een lichtgele goudkleur, met heldere geelgroene contrasten. Met zijn vloeiend en satijnachtig uiterlijk is hij zeer geanimeerd dankzij de fijne bubbels die levendig en langdurig een mooi kroontje vormen.


Brut Tradition
Brut Tradition

Neus

De eerste waarneming is subtiel en heeft een zekere openhartigheid, met geuren van perzik, rode appel, zoete amandel. Ze evolueert door het contact met de lucht naar delicate tonen van pioenroos, kersen (morellen), vochtig krijt, framboos. Later onthult deze Champagne ook geuren van pompelmoesschil, zwarte peper, granaatappel, met een zeer zachte mineraalsensatie.

In de mond

De aanzet is soepel en fris met een romige schuimkraag. De wijn ontwikkelt zich tegen het gehemelte met een dichtheid van vlezig en knapperig rood en zwart fruit (zwarte bes, kers, framboos), ondersteund door een zuivere en pure kalkachtig-minerale smaak. Het geheel wordt verfrist door een zuurheid met nuances van citroen en pompelmoes, die doorgaat naar een geconcentreerde afdronk met een herkenbare stevigheid. De tactiele en aromatische volharding van de smaak van morellen-kers en zwarte bes accentueert het gastronomisch genot.

Een klassieke champagne waar volgende druiven in gelijke verhouding verwerkt werden : Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. 30 maanden gerijpt op fles op de traditionele manier. Een lekkere elegante rijpere champagne met volle heerlijke parelende mondvulling.

Alc 12°