Quinta Late Bottle Vintage 2013 LBV (Port wine) (uit assortiment)

19,45

Excl. BTW: €16,07

Prijs in spaarpunten: 65

Excl. BTW:
€16,07
Prijs in spaarpunten:
65
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Quinta Romaneira
Omschrijving
Ongefilterde Porto wijn - Alc 19,5°

Deze ongefilterde Late Bottled Vintage Port is gemaakt van hoogwaardige druiven van Quinta da Romaneira.
Te voet betreden en gevinifieerd in onze lagares, zoals voor onze Vintage Port, is de Romaneira Unfiltered LBV een klassieke Port, met de structuurkracht en finesse om de liefhebber van Vintage Port tevreden te stellen.
Gerijpt in vaten voor vijf jaar voor het bottelen, in plaats van de twee jaar voor een Vintage Port, is het nu klaar om te drinken, maar zal nog vele jaren op fles rijpen als je ervoor kiest om het te bewaren.

September 2013 schist Vijf jaar in oude houten vaten, in de kelders van de Quinta in de afgebakende regio van de Douro-vallei voor het bottelen.

Touriga Nacional (50%), Touriga Franca (40%) en Tinta Roriz (10%)

Op dezelfde manier waarop onze vintage porto's worden gemaakt, werden de druiven op traditionele wijze te voet betreden, in de roestvrijstalen lagares van onze nieuwe wijnmakerij,
en gefermenteerd met temperatuurregeling op 28°C, waarbij een gedisciplineerde en intense betreding van fundamenteel belang is voor een goed eindresultaat.

In 2013 was de winter extreem nat en bleef het tot april hard regenen. Dit was gunstig omdat het de waterreserves van de bodem herstelde, die na 2 droge jaren erg laag waren. Daarna ging een koele en natte lente vooraf aan een droge hete zomer, met vrijwel geen regen. Deze klimatologische omstandigheden waren bepalend voor de evolutie van de vegetatieve cyclus, wat resulteerde in een laag productiejaar en een vertraging van de rijping in de wijngaarden met 10 dagen. Neerslag viel op 5 september, hoewel een beetje laat, gaf ons nieuwe moed. Dus besloten we een paar dagen te wachten. De druiven zijn aanzienlijk verbeterd en we zijn begonnen op 10 september, met druiven in perfecte gezondheid en rijping die most van extreem hoge kwaliteit produceerden.

Diep paarse robijnrode kleur. zeer aromatische neus van zwart fruit en pruimen met wat zwarte chocola. Zeer schone en frisse frisheid. De smaak is rond, glad en goed in balans. Smaken van aalbes en bosbes, met heerlijke hints van viooltjes en kruiden.

Een echte Romaneira in stijl, deze wijn is zeer goed gestructureerd met overvloedige tannines die de wijn mooi bij elkaar houden. De afdronk is heerlijk in balans en harmonieus met een mooie lange afdronk. Antonio Agrellos deze wijn is zeer goed gestructureerd met overvloedige tannines die de wijn mooi bij elkaar houden. De afdronk is heerlijk in balans en harmonieus met een mooie lange afdronk. Antonio Agrellos deze wijn is zeer goed gestructureerd met overvloedige tannines die de wijn mooi bij elkaar houden.
De afdronk is heerlijk in balans en harmonieus met een mooie lange afdronk. Antonio Agrellos