Badenhorst Family Wines Secateurs Chenin (tijdelijk uitverkocht)

12,15

Excl. BTW: €10,04

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,04
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Badenhorst Family Wines
Omschrijving
Witte wijn met Chenin Blanc uit Zuid-Afrika

Wijngaarden en wijnstokken: De Chenin Blanc-druiven zijn voornamelijk afkomstig van onze boerderij, Kalmoesfontein, gelegen aan de noordkant van de Paardeberg-berg. Onze buurman levert ons ook een aantal uitzonderlijke oude wijnstokken - waardoor we 's werelds kleinste coöperatie zijn! We beweren dat fruit van hoge kwaliteit afkomstig is van oude, niet-geïrrigeerde bushvines die zijn geteeld op een verscheidenheid aan granietbodems die van nature weinig opleveren. De meeste van onze Chenin-wijnstokken zijn geplant in de jaren '60 en hebben de neiging om ongeveer 4 ton/hectare op te brengen.

Druiven: Chenin Blanc

Vinificatie: De druiven worden met de grootste zorg met de hand geplukt en 's nachts gekoeld in een koude kamer. De volgende dag worden ze met hun hele bos naar een bezinkbak geperst. Deze wijngaarden werden gedurende ongeveer 10 dagen geplukt en elke dag werd vers sap toegevoegd aan de reeds gistende tanks - dit verlengde de alcoholische gisting met ongeveer 20 dagen, maar was ook erg belangrijk bij de volledige integratie van de wijn aangezien alle verschillende wijngaarden of componenten werden samen gefermenteerd. Een deel van het sap wordt ook gefermenteerd in oudere Franse eikenhouten vaten.

Rijping: Deze wijn werd 7 maanden op zijn grove droesem gelaten voordat hij werd gebotteld met af en toe roeren van de droesem gedurende deze tijd.

Secateurs betekent snoeischaar - die vormen onze bushvines tijdens het snoeien in de winter en worden gebruikt om de rijpe druiven in de zomer te plukken. Onze familie heeft de laatste drie generaties onze wijnstokken gekoesterd zodat ze vrucht van integriteit kunnen voortbrengen. De eerste Secateurs Chenin Blanc gebotteld onder het Badenhorst Family Wines-assortiment was in 2009 en was het begin van een levenslange affaire met deze meest prachtige druif. De aroma's zijn vuursteenig met tonen van honing, oranjebloesem en wit steenfruit.

Adi Badenhorst