Villa Huesgen Pinot Blanc Weissburgunder

11,70

Excl. BTW: €9,67

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€9,67
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Villa Huesgen
Omschrijving

De Pinot Blanc-druiven voor deze wijn komen van de leisteensites van het Trabener-kruidenhuis en garanderen zo de hoge kwaliteit van deze veeleisende druivensoort.
Een zeldzaamheid aan de Moezel: slechts 4% van het wijnbouwareaal is beplant met deze druivensoort en de populariteit neemt toe.
Wijnbeschrijving: Deze wijn maakt indruk met zijn klassieke Pinot Blanc-smaak met aroma's van citrusvruchten, groene appel en rijpe peren. De zuurgraad van de wijn is zacht en goed geïntegreerd. De doordachte uitbreiding documenteert ook het bijzondere karakter van deze wijn.
Belangrijkste feiten Locatie: Trabener Kräuterhaus
Druivensoort: 100% Pinot Blanc
Alcohol: 12,5 %
Leeftijd van de wijnstokken: 10-15 jaar
Uitbreiding: roestvrij staal
Mogelijkheid tot rijping: 2 jaar plus
Past goed bij: groene en witte asperges.

In de zomer ijskoud met gerechten van de grill, zoals vis en gevogelte
Serveertemperatuur: 7-9 °C
Landgoed: Het traditionele familiebedrijf, opgericht in 1735, wordt nu geleid door Adolph Huesgen VIII.
De passie voor wijn zit in het bloed. Dit gaat gepaard met zijn verlangen om door middel van teamwork iets unieks te creëren. Met veel idealisme en innovatieve geest hervormde Adolph Huesgen VIII de 5 hectare grote wijnmakerij van de familie. Het bedrijf en de wijnen worden gekenmerkt door zijn nonchalante elegante handschrift. Onder het motto 'Made by happy people' beleven Adolph Huesgen VIII, zijn familie en zijn team zowel extern als intern de vreugde van hun wijnen. De passie voor wijn zit in het bloed. Dit gaat gepaard met zijn verlangen om door middel van teamwork iets unieks te creëren. Met veel idealisme en innovatieve geest hervormde Adolph Huesgen VIII de 5 hectare grote wijnmakerij van de familie. Het bedrijf en de wijnen worden gekenmerkt door zijn nonchalante elegante handschrift. Onder het motto 'Made by happy people' beleven Adolph Huesgen VIII, zijn familie en zijn team zowel extern als intern de vreugde van hun wijnen. De passie voor wijn zit in het bloed. Dit gaat gepaard met zijn verlangen om door middel van teamwork iets unieks te creëren. Met veel idealisme en innovatieve geest hervormde Adolph Huesgen VIII de 5 hectare grote wijnmakerij van de familie. Het bedrijf en de wijnen worden gekenmerkt door zijn nonchalante elegante handschrift. Onder het motto 'Made by happy people' beleven Adolph Huesgen VIII, zijn familie en zijn team zowel extern als intern de vreugde van hun wijnen.