Zevenwacht Cabernet Sauvignon

14,69

Excl. BTW: €12,14

Prijs in spaarpunten: 44

Excl. BTW:
€12,14
Prijs in spaarpunten:
44
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
Wijn Stijl: Vol en intens
Wanneer genieten: Een rijke en volle wijn om van te genieten rond het vuur of bij een heerlijke maaltijd.

 

 

Hoe te serveren: We raden aan om deze wijn te decanteren en te serveren tussen 16 en 18ºC.
Onze maaltijdsuggesties: Lekker bij steak, slow-sighted beef short rib of een hartige stoofpot van ossenstaart.
De wijn zelf: De wijn is klassiek en krachtig met intense aroma's van blauwe bessen en zwarte bes en donkere chocolade. Eikenaroma's zijn goed geïntegreerd en dragen bij aan de complexiteit van de wijn met onderliggende tonen van grafiet en sigarenkistjes. Donkere bramen- en pruimenaroma's domineren het gehemelte, ondersteund door een stevige maar goed geïntegreerde tanninestructuur en aanhoudende afdronk.
Hoe zit het met de druiven? 93% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot
En de wijngaarden (terroir): Deze op het westen, zuidwesten gerichte, ontbonden granieten hellingen liggen op een hoogte van 100-150 m boven zeeniveau. De verkoelende zeebries van de nabijgelegen Atlantische Oceaan houdt de wijnstokken en hun fruit koel tijdens de warmere dagen van de rijpingsperiode. Dit zorgt op zijn beurt voor een maximale ontwikkeling van smaak, kleur en tannine. De wijnstokken zijn gespannen op een zevendraads hegsysteem en krijgen alleen aanvullende druppelirrigatie.

 

 

Hoe is het gemaakt: De druiven zijn geplukt bij 25,5 Brix en licht geplet in 10 ton open bovenvergisters. De most werd gefermenteerd bij een gereguleerde 27 o C met regelmatige pump-overs en punch-downs. Tijdens het actieve deel van de fermentatie sloegen we elke 4 uur af. Dit wordt gedaan om de dop van de gistende wijn open te breken en de schillen onder te dompelen voor kleur- en huidtannine-extractie. De wijn onderging malolactische gisting in vat, waarna hij werd gelagerd en vervolgens werd teruggebracht naar 30% nieuwe, 30% 2 e  vulling en 40% 3 e  vulling Franse eiken vaten, gedurende 18 maanden.
Moet deze wijn rijpen / rijpen: Uitstekend om nu te drinken, maar uitstekend bewaarpotentieel van 5 - 15 jaar.
Technische feiten: Druivensoort Herkomst:  Stellenbosch
Wijnsoort:  Cabernet Sauvignon
Body:  Full
Barrel Behandeling:   18 maanden
  ALC: 14,5% pH: 3,59 TA: 5,5 g/l RS: 2,3 g/ l