Zevenwacht Chenin Blanc

12,94

Excl. BTW: €10,69

Prijs in spaarpunten: 39

Excl. BTW:
€10,69
Prijs in spaarpunten:
39
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Zevenwacht
Omschrijving
Wijn Stijl: Fris, medium-bodied en gedeeltelijk op vat gefermenteerd
Wanneer genieten: Perfect voor elke sociale gelegenheid en tijdens zomerse lunches en diners.
Hoe te serveren: Goed gekoeld
Onze maaltijdsuggesties: Heerlijk bij vis en schaaldieren, gevogelte en gerechten met romige sauzen. Een veelzijdige wijn dus maak je eigen beste combinatie.
De wijn zelf: Een heldere en heldere wijn met hints van limoen en goud. De neus heeft aroma's van kweepeer, amandelen en gemberkruiden die opengaan naar witte perzik en citrus. De smaak heeft een levendige zuurgraad met subtiele eikenkruiden en een minerale, bijna zoute afdronk.
Hoe zit het met de druiven? 100% Chenin Blanc
En de wijngaarden (terroir): De wijn is gemaakt van niet-geïrrigeerde 40 jaar oude Chenin-wijnstokken die in 1981 zijn geplant. De wijnstokken liggen op het zuidwesten en westen en worden geteeld op ontbonden granietbodems hoog op de boerderij op 300 meter boven zeeniveau.
Hoe is het gemaakt: De druiven werden in hele trossen geperst en 's nachts koud gesetteld, waarna het sap naar het vat en een betonnen ei werd gebracht voor fermentatie. De eerste drie maanden werd regelmatig de droesem geroerd om extra smaakgewicht en romigheid aan de wijn toe te voegen. De wijn bleef 9 maanden op de grove droesem voordat hij werd opgeslagen en gemengd voor het bottelen met de uiteindelijke blend met 8% betonnen ei, 16% nieuwe 500L Franse eik en 76% gekruide Franse eiken vaten.
Moet deze wijn rijpen / rijpen: Chenin is een wijn die zich in de loop van de tijd zowel in kleur als in aroma ontwikkelt en verdiept. Als zodanig beloont het extra complexiteit naarmate het ouder wordt, terwijl het in zijn jeugd fruit en frisheid biedt.
Technische feiten: Druivensoort Herkomst:  Stellenbosch
Wijnsoort:  Chenin Blanc
Body:  Medium / Full
Barrel Behandeling:   16% nieuwe Franse eik
  ALC: 13,5% pH: 3,27 Ta: 6,9 g/l Rs: 1,8 g/ l