Almenkerk Lace Vineyard Selection

13,69

Excl. BTW: €11,31

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€11,31
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Almenkerk
Omschrijving
Een blend van voornamelijk Merlot (50%) en Syrah (35%), aangevuld met Cabernet franc (5%) en kleinere percentages Malbec, Cabernet Sauvignon, Mourvèdre en Petit Verdot. 

Wijnbereiding
Al onze druiven ondergaan een tweede strenge sortering en alleen de schone, gezonde druiven worden in de tank toegelaten, aangezien we pas na de malolactische gisting sulfieten aan de wijn toevoegen. 
De druiven mogen 4 dagen weken (koude maceratie) totdat de koeling wordt uitgeschakeld en de natuurlijke gisting op gang komt. Alleen specifieke componenten worden geïnoculeerd om de fruitexpressie ten opzichte van de complexiteit te verbeteren. De fermentatie duurt doorgaans 7-10 dagen bij temperaturen van 20°-25°C. Regelmatige overpompingen en sprayovers zorgen voor volledige extractie en temperatuurcontrole. Na de alcoholische gisting blijft de wijn 2-3 weken op de schil liggen, gedurende welke de secundaire (malolactische) gisting plaatsvindt. 
De wijn wordt vervolgens voorzichtig geperst en door de zwaartekracht in kleine barriques van Frans eikenhout (225 liter) gevoerd om 17-18 maanden te rijpen, zodat de tannines zachter worden en de componenten van de wijn kunnen integreren. 

Proefnotities
Nu de tiende vintage van onze populaire rode blend, zijn we aan het scherpen op wat de best mogelijke uitdrukking van ons terroir is. 
Het resultaat is een medium-body, fruitgedreven wijn die wordt ondersteund door voldoende tannines en oordeelkundig hout, om te laten zien hoe rode wijnen in een koel klimaat kunnen zijn. Aantrekkelijke donkere kersen en rood fruit in de neus met kruidige, geparfumeerde tonen op de achtergrond typeren de 2 belangrijkste druivenrassen (Merlot & Syrah) in deze wijn. Cabernet Sauvignon zorgt voor wat grotere tannines die de ruggengraat van de wijn vormen, terwijl de Malbec de kleur versterkt en hints van zoete pruim introduceert. In de mond komt de wijn fruitig en voluptueus binnen met een verrassende frisheid dankzij zijn koele klimaat. Het ondersteunende hout complementeert deze fruitige wijn en geeft een serieux aan de wijn. Het eindigt met een aanhoudende afdronk, waarin mondtuitende tannines in evenwicht worden gebracht met fruitzuiverheid. 

De Vineyard Selection past goed bij gerechten met rood vlees, sauzen op basis van tomaten en Italiaanse gerechten (carpaccio, ossobuco). Werkt verrassend goed bij chocoladedesserts. Nu goed te drinken, maar zal de komende 3-5 jaar prachtig verouderen.