Catherine Marshall Amatra Range Merlot

12,64

Excl. BTW: €10,45

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,45
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
HERKOMST: Stellenbosch, Zuid-Afrika
CULTIVARS: Merlot: 60% Cabernet Franc: 40%
PROEFNOTITIES: Royale, weelderige rijpe zwarte pruimen uit de Merlot-component met onderliggende hartige potloodspaanders van Cabernet Franc-fruit. Tannines zijn droog en suèdeachtig in de afdronk.
FILOSOFIE: Het creëren van een complexe, mottenvullende wijn uit gerijpte trossen met paarse fruitweelde en ingetogen tanninestructuur. Optimale rijpheid van de wijnstokken en beheer van het bladerdak zijn de sleutel tot het produceren van naadloze Merlot die perfect geschikt is voor deze variëteiten.
WIJNGAARDEN: 34 jaar oude Merlot-wijnstokken worden verbouwd op diepe kleigronden. Omdat Merlot en Cabernet Franc gevoelig zijn voor hitte- en waterstress, is adequate watermonitoring van cruciaal belang. De wijnstokken zijn voorzien van traliewerk op een laagdraadheksysteem en er is streng bladerdakbeheer geïmplementeerd om het bladerdak in bedwang te houden en zo de vrucht-bladverhouding in evenwicht te brengen. De trossen worden met de hand geoogst en in de wijngaard gesorteerd voordat ze in de kelder aankomen.
BEREIDING: De trossen worden ontsteeld en geplet na een zorgvuldige sortering van trossen en bessen op de sorteertafels om ander materiaal dan gezonde bessen te verwijderen. De spontane gisting wordt gedurende 16 dagen in tanks voltooid en zodra de primaire gisting is voltooid, wordt de puree in een kleine mandpers geperst. Vervolgens wordt de wijn gedecanteerd naar kleine Franse eikenhouten vaten voor een secundaire malolactische gisting en laat hij 16 maanden rijpen. De uiteindelijke selectie van het vat wordt gemaakt en gemengd, waar het licht wordt gefilterd tot op fles.
ANALYSE: Alcohol: 14,0%; Zuurgraad: 5,6 g/l; pH: 3,55; Restsuiker: 2,8 g/l; Totaal extract: 31,4 g/l. Onze wijn is veganistisch gemaakt, maar niet geregistreerd en IPW (duurzame wijnproductie) gecontroleerd.
AANBEVOLEN FLESSENRIJPING: In zijn jeugd is het royale, mondvullende pruimfruit goed geïntegreerd met de minerale en suèdeachtige textuur van het Cabernet Franc-fruit en zal na verloop van tijd evolueren naar aards, pruimen, blonde tabak en hazelnootpasta met zachte tanninestructuur. Wijn moet 8-10 jaar goed rijpen onder optimale kelderomstandigheden