Catherine Marshall Chenin Blanc

12,64

Excl. BTW: €10,45

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,45
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
HERKOMST: Elgin Valley Stellenbosch, Zuid-Afrika
PROEFNOTITIES: Heldere, frisse zuurgraad als een koele golfpauze die royale, mondvullende smaken van nectarinevlees, rijpe peren en witte perzik ondersteunt met een lange lijn van limoenschil en levendigheid in de afdronk.
FILOSOFIE : Een klassieke, koele en ingetogen benadering toepassen op een algemeen aanvaarde warmere klimaatvariant zoals Chenin, die in het grootste deel van Zuid-Afrika voorkomt.
De gedachte is om de frisse ruggengraat van laserachtige zuurgraad harmonieus in evenwicht te brengen met een rijp, breed spectrum van geel fruit.
WIJNGAARDEN: Chenin-druiven werden geselecteerd uit een enkele wijngaard in Elgin op Laterietgronden en Hutton-bodems in Stellenbosch. Elgin-wijnstokken worden verticaal geschoten op een 5-draads hekwerksysteem van 2,2 x 1 meter. 2 meter uit elkaar op hellingen op het zuiden en zuidoosten om een ​​gelijkmatigere knopuitbarsting en de daaruit voortvloeiende rijping te bevorderen. De wijnstokken in Stellenbosch zijn afkomstig van oude bush-wijnstokken met lage tot matige opbrengsten, aangezien het oude wijnstokken zijn (ongeveer 47 jaar oud). De productie bedraagt ​​gemiddeld 6-8 ton per hectare van de Elgin-wijnstokken en lage opbrengsten van 4-5 ton per hectare op de locatie in Stellenbosch. De oogst vindt plaats in maart in Elgin en half februari in Stellenbosch.
BEREIDING: Het sorteren van zowel de trossen als de bessen begint voordat ze gedeeltelijk worden geplet. Het beslag wordt geperst in een pneumatische zakkenpers, waar zowel vrije als geperste fracties oxidatief worden behandeld met minimale tussenkomst van chemische toevoegingen. Het sap wordt twee dagen koud bezinkt en vervolgens wordt 40% gedecanteerd naar oude Franse vaten van 225 liter, 50% wordt koud gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en de resterende 10% in handgemaakte amforen van steengoed zonder commerciële giststam. De wijn ondergaat een gedeeltelijke secundaire malolactische gisting en rijpt 8 maanden, waarna alle 3 de componenten worden geconsolideerd. Zodra de wijn rijpt, worden de vaten, tank en amforen geconsolideerd en gebotteld.
ANALYSE: Alcohol: 12,0%; Zuurgraad: 5,7 g/l; pH: 3,24 Restsuiker: 1,8 g/l; Totaal extract: 19,9 g/l Onze wijn is veganistisch gemaakt maar niet geregistreerd
AANBEVOLEN FLESSENRIJPING: De wijn is benaderbaar in de primaire fase met heldere, frisse, levendige gele fruitaroma's en kan vijf tot acht jaar goed rijpen onder optimale kelderomstandigheden .
Primaire aromaten van witte perzik en verse appelfruit kunnen evolueren naar nootachtige, kruidige gebakken appel- en kardemomtonen.