Catherine Marshall Fine Art Collection Chenin Blanc

27,54

Excl. BTW: €22,76

Prijs in spaarpunten: 80

Excl. BTW:
€22,76
Prijs in spaarpunten:
80
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
OORSPRONG: Kogelberg Biosphere, Elgin Valley, Zuid-Afrika Bottelary Hills, Stellenbosch, Zuid-Afrika
PROEFNOTITIE: Onze ambachtelijke Chenin wordt zorgvuldig gekweekt in de koele Elgin Valley en een klein deel van oude bush-wijnstokken in Stellenbosch en gefermenteerd in handgemaakte, traditionele traditionele stijl amforen van klei.
Deze belangrijke kenmerken zorgen voor een wijn met brede lagen rijpe peren, vers steenfruit en witte bloemen op een canvas van steenachtige, natte steen die bijdraagt ​​aan de algehele textuur.
FILOSOFIE: Onze Chenin voor de Fine Art Collection weerspiegelt een verfijnde benadering van een variëteit die op grote schaal wordt aangeplant in de West-Kaap. Een coole plek in een uniek deel van de Elgin Valley is speciaal geselecteerd vanwege de steenachtige, natte stenen kenmerken die de terughoudendheid en klassieke tonen versterken met een modern, nieuw werelds tintje. De Chenin uit de Bottelary Hills in Stellenbosch draagt ​​bij aan de vlezige rijkdom van abrikozen en nectarines in het midden van de mond, voor extra complexiteit.
WIJNGAARDEN: Druiven worden geselecteerd uit een enkele wijngaard in Elgin, geteeld op rode laterietgronden, ook wel bekend als "koffieklip" of koffiesteen, omdat deze op dezelfde structuur lijkt als gemalen koffiekorrels. De wijnstokken zijn verticaal gepositioneerd op een 5-draads hekwerksysteem dat 2,2 x 1,2 m uit elkaar is geplant op wijngaarden op het zuiden tot zuidoosten voor maximale, gelijkmatige knopvorming in de lente en zelfs rijping van de wijnstokken gedurende het hele seizoen. De in Bottelary Hills geteelde Chenin is afkomstig van oude struikranken op een lichtere bodemstructuur. De oogst vindt begin maart plaats, wanneer de wijnstokken rijp zijn.
VOORBEREIDING: Het sorteren van trossen en bessen voordat ze gedeeltelijk worden geplet voordat het persen begint. De puree wordt geperst in een pneumatische zakkenpers waar zowel de vrijlopende als de geperste sapfracties oxidatief worden behandeld met minimale chemische toevoegingen. Het sap wordt gedurende twee dagen koud bij 120 graden Celsius in een roestvrijstalen tank bewaard en gedecanteerd in de kleiamforen voor spontane gisting. Zodra de gisting is voltooid, wordt een fractie gedecanteerd naar eikenhouten vaten voor verdere rijping. De wijn in de Franse gekuipte vaten ondergaat gedeeltelijk een secundaire gisting, bekend als malolactische gisting, waarbij appelzuur (het stevigere, groene appelsmakende zuur) wordt omgezet in melkzuur (zachter melksmakend zuur) en verder rijpt gedurende 9 maanden. De kleiamforen kennen geen malolactische gisting waardoor het frissere, steenachtige karakter behouden blijft. Na 9 maanden worden de twee componenten gemengd en gebotteld. ANALYSE: Alcohol: 13,5%; Zuurgraad: 5,4 g/l; pH: 3.30; Restsuiker: 2,8 g/l; Totaal extract: 20,0 g/l
AANBEVOLEN PAIRING: Japanse Edomae-sushi, Indonesische gerechten, tempura-groenten, erwtenscheuten/jonge stengelbroccoli met risotto met citroen.

AANBEVOLEN FLESSENRIJPING: De wijn is in zijn jeugd benaderbaar met frisse, heldere aroma's en kan tot 8 jaar goed rijpen. Primaire fruitaspecten zijn witte peren, verse nectarines en kunnen evolueren naar amandelspijs, gebakken appel en kruidige kardemomtonen.