Catherine Marshall Fine Art Collection Peter's Vision

34,94

Excl. BTW: €28,88

Prijs in spaarpunten: 100

Excl. BTW:
€28,88
Prijs in spaarpunten:
100
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
HERKOMST: Stellenbosch, Zuid-Afrika Cabernet Franc: 44% Merlot: 33% Petit Verdot: 23%
PROEFNOTITIES: Klassieke, ingetogen elegantie met een mondvullende fruitkern met uitgesproken aroma's van verse zwarte pruimen, garrigue en potloodscheermineraliteit.
Tannines zijn soepel en goed gestructureerd met frisse zuren om een ​​weelderig middenpalet te ondersteunen voor textuur en balans.
FILOSOFIE De aanpak is klassiek Cabernet Franc, Merlot en Petit Verdot en is vormgegeven rond het heldere fruitparadigma. De aromaten van rood en zwart fruit worden aangedreven door een zorgvuldige en nauwgezette wijnbouw om de rijping van tannines te maximaliseren zonder de versheid van het fruit in gevaar te brengen.
WIJNGAARDEN: Over het algemeen zijn de beste voorbeelden van Merlot en Cabernet Franc te vinden in de regio's Pomerol en St. Emilion in Frankrijk en Petit Verdot aan de linkeroever van Bordeaux. In Zuid-Afrika hebben we een perfect mediterraan klimaat om deze rassen optimaal te laten rijpen. Cabernet Franc-druiven worden geteeld op het zuidwesten in het Polkadraai-gebied in Stellenbosch op 210 meter boven zeeniveau. In 2001 werden wijnstokken geplant op vergane granietbodems op een uitgestrekt 5-draads Perold-systeem. De opbrengst bedraagt ​​5 ton per hectare (32hl/ha) en wordt in maart met de hand geoogst. Merlot-druiven worden op het westen geteeld in de Bottelary-wijk in Stellenbosch, op 220 meter boven zeeniveau. Geplant in 1999 op Tukulu-gronden met gemiddeld potentieel op een 6-draads traliewerksysteem. De opbrengst bedraagt ​​grofweg 6 tot 8 ton per hectare en wordt midden tot eind februari met de hand geoogst. Petit Verdot-druiven worden geteeld in de Bottelary-wijk van Stellenbosch, op 200 meter boven zeeniveau. Geplant in 1999 op Glenrosa-gronden die van granietachtige oorsprong zijn, met daartussen "koffieklip" (koffiekorrelige steen) grind. De voortplanting van de wijnstokken vindt plaats op een 5-draads verticaal scheutensysteem en produceert gemiddeld 8 ton per hectare (52hl/ha), die in maart met de hand wordt geoogst. Het bladerdakbeheer wordt zorgvuldig gemanipuleerd met de nadruk op het optimaal laten rijpen van de tannines, zodat er bij de oogst geen groene tannines zichtbaar zijn. Het bladverwijderen rond de boszone op het juiste moment wordt vlak voor de oogst uitgevoerd, als het weer het toelaat. Het uitdunnen van de trossen is ook van cruciaal belang en er wordt een echte selectie van trossen waargenomen, waarbij indien nodig aanvullende irrigatie wordt gepland.
VOORBEREIDING: De trossen worden ontsteeld en lichtjes geplet. Bessen worden met de hand gesorteerd in de breker. Het beslag wordt een nacht koel geweekt voordat gistactiviteit plaatsvindt en dit is waar kleurextractie plaatsvindt. Een commerciële giststam die het meest geschikt is voor deze drie variëteiten wordt geënt en gefermenteerd in open vaten. Het sap en de schil worden gepigmenteerd (geperst) en dagelijks gekeerd om een ​​gelijkmatige warmteverdeling tussen de schil bovenaan en de most eronder te regelen gedurende 19 dagen. De maceratie na de fermentatie duurt ongeveer twee tot drie weken voor de polymerisatie van tannine. Zodra de fermentatie en postmaceratie zijn voltooid, worden de vaten geproefd en geselecteerd op tannine- en smaakkenmerken en handmatig geperst in een roestvrijstalen mandpers met een capaciteit van 800 kg. De geselecteerde vatcombinaties worden als afzonderlijke fracties bewaard om zoveel mogelijk mengprofielen te creëren voor de uiteindelijke assemblage (blend). De wijn rijpt gedurende 17 maanden in 2e en 3e Franse kuipvaten van 225 liter. Geselecteerde vaten van beide variëteiten worden gemengd met 44% Cabernet Franc en 33% Merlot en 23% Petit Verdot en licht gefilterd tot op fles. Onze Peter's Vision wordt geproduceerd zonder gebruik van dierlijke producten.
ANALYSE: Alcohol: 14,0%; Zuurgraad: 5,47 g/l; pH: 3,53; Restsuiker: 3,17 g/l; Extract: 29,7 g/l
AANBEVOLEN PAIRING: Franse Uiensoep, Ossenstaart, Hert, Marokkaanse tajines, Klassieke Italiaanse pasta, Libanees Lamsvlees, Struisvogel, Japanse Miso
AANBEVOLEN FLESSENRIJPING: De minerale en grindachtige tanninetextuur zal na verloop van tijd verzachten.
Primair zwart fruit en kruiden worden hartig en wilder naarmate de wijn rijpt. De rijping zou over tien jaar zijn hoogtepunt moeten bereiken. Serveer op 16-180 graden Celsius. Geselecteerde vaten van beide variëteiten worden gemengd met 44% Cabernet Franc en 33% Merlot en 23% Petit Verdot en licht gefilterd tot op fles. Onze Peter's Vision wordt geproduceerd zonder gebruik van dierlijke producten. ANALYSE: Alcohol: 14,0%; Zuurgraad: 5,47 g/l; pH: 3,53; Restsuiker: 3,17 g/l; Extract: 29,7 g/l