Catherine Marshall Fine Art Collection Pinot Noir

67,93

Excl. BTW: €56,14

Prijs in spaarpunten: 190

Excl. BTW:
€56,14
Prijs in spaarpunten:
190
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
6
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
HERKOMST: (Kaapse zuidkust) Hemel-en-Aarde Ridge, Zuid-Afrika Elgin Valley, Zuid-Afrika
PROEFNOTITIE: Wulps en complex.
Straalt een heldere kern uit van cranberry, granaatappel en rijp, vers kersenfruit. Droge, gespannen en fijn gestructureerde tannines ondersteunen deze Bourgondische expressie.
FILOSOFIE: Onze Pinot wordt zorgvuldig verbouwd in twee premium Pinot Noir-valleien, namelijk de koele Elgin-vallei, op een combinatie van diepe, rode schalies afgewisseld met ijzerrijk grind. Het andere deel wordt geteeld op de Hemel-en-Aarde heuvelrug. De techniek van het koele klimaat, de ligging van de locatie en het vervaardigen van deze elementen zorgen voor de perfecte harmonie die nodig is om een ​​Pinot met een fijn karakter te produceren. De Pinot is een interpretatie van de elementen die eigen zijn aan specifieke bodems en klimatologische omstandigheden in dat jaar om harmonie, evenwicht en een gevoel van gratie te weerspiegelen.
WIJNBOUW: Druiven worden geselecteerd uit twee koele locaties die zeer verschillend zijn qua bodemstructuur, bladerdakarchitectuur, klonale selectie en fruitexpressie. 20% van het mengsel is afkomstig van bodems die bestaan ​​uit de Dijon 777-kloon op rode klei die structuur biedt, 30% is Dijon-kloon 677 en 50% Dijon-kloon 115 op lichtere leisteengrond met een hoog ijzergehalte dat de fruittextuur verbetert. De wijnstokken worden verticaal geschoten op een 5-draads hekwerk, 2,2 x 1,2 m uit elkaar geplant op hellingen op het zuiden, voor een gelijkmatige rijping. De wijngaarden van Hemel-en-Aarde Ridge zijn in 2008 aangeplant op overwegend vergane grond van Bokkeveld-schalie. Er is geen irrigatie, dus de wijngaard wordt op het droge verbouwd. De kloon is 115 op onderstam Richter 110.
VOORBEREIDING: De trossen zijn ontsteeld en voor 70% geplet nadat ze met de hand zijn gesorteerd op sorteertafels. De puree werd gedurende 3 dagen koud geweekt om de kleurextractie te maximaliseren. De gisting vond plaats in open gistingsvaten waar de spontane gisting op gang kwam. De schilkap werd dagelijks voorzichtig in het sap gedrukt om de warmteverdeling en de extractie van de tanninesmaak te controleren. Nadat de primaire gisting (gemiddeld 20 dagen) was voltooid, werd het beslag in een kleine mandpers geperst. De secundaire malolactische gisting werd voltooid in Franse kuipvaten van 300 Li en 225 Li. ANALYSE:
Alcohol: 14,0%;
Zuurgraad: 5,4 g/l; pH: 3,58; Restsuiker: 3,2 g/l; Totaal extract: 28,4 g/l
AANBEVOLEN PAIRING: Serveer op 12-140 graden Celsius met het beste stuk wild, eend, boeuf bourguignon, coq au vin, risotto met truffel, Japanse Edomae Sushi of soba-noedels met miso
AANBEVOLEN FLESSENRIJPING: Hoewel benaderbaar in de eerste fase met verse kersen,