Catherine Marshall Pinot Noir Clay Soils

27,89

Excl. BTW: €23,05

Prijs in spaarpunten: 80

Excl. BTW:
€23,05
Prijs in spaarpunten:
80
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
HERKOMST: Elgin, Zuid-Afrika Hemel-en-Aarde Ridge, Zuid-Afrika
PROEFNOTITIES: Gelaagde en getextureerde truffelsmaak en aardse bosbodem verweven met geconcentreerde zwarte kersencompote, harmonieus ondersteund door minerale getextureerde tannines.

FILOSOFIE: De focus ligt op zuiverheid, levendigheid, terughoudendheid en harmonieus evenwicht door de zorgvuldige selectie en vermenging van specifieke klonen gekweekt op kleigronden in de koele Elgin Valley. De nadruk ligt op het maximaliseren van de hartige en aardse smaakspectra die duidelijk zichtbaar zijn in het druivenprofiel en het balanceren van de extractie van tannines voor complexiteit. Dit wordt bereikt door een minimalistische en natuurlijke aanpak in de kelder en het behoud van de integriteit van het ras.
WIJNGAARDEN: Druiven werden geselecteerd uit een koel klimaat in de Elgin Valley, voornamelijk geteeld op kleigronden (Bokkeveld-schalie) met een hoog ijzergehalte, ijzergehalte dat bijdraagt ​​aan een blokachtige, getextureerde tanninestructuur en aardse, hartige topnoten. De Franse Dijon-klonen 777, 667 en 115 werden geplant in 2001 en 2005. De wijnstokken worden verticaal geschoten op een 5-draads hekwerk, 2,2 x 1,2 m uit elkaar geplant op zuid- en zuidoost gerichte hellingen om een ​​gelijkmatigere knopuitbarsting en rijping te bevorderen. De productie bij de oogst bedroeg gemiddeld 4-6 ton per hectare, die van midden tot eind februari met de hand werd geplukt en gesorteerd in de wijngaarden in kleine batches van 17 kg.
BEREIDING: De trossen werden ontsteeld en enigszins geplet en de bessen werden met de hand gesorteerd in de breker. De hele bessenfractie was ongeveer 50% en werd twee dagen koud geweekt in batches van 500 kg voordat de gistactiviteit begon. De fermentatie vond plaats in vaten met open bovenkant waar spontane fermentatie en een geïnoculeerde commerciële Pinot-gistcultuur werd geïnduceerd. Het sap en de schillen werden neergeslagen (pigeage) en dagelijks gekeerd om een ​​gelijkmatige warmteverdeling tussen de schilkap bovenaan en het mostsap eronder te regelen. Tannine- en smaakextracties uit de schillen werden in dat stadium zorgvuldig gecontroleerd. Nadat de gisting was voltooid, werden de bakken geproefd en geselecteerd op tannine- en smaakkenmerken en handmatig geperst in een roestvrijstalen mandpers met een capaciteit van 800 kg. De geselecteerde bakcombinaties zijn als afzonderlijke fracties bewaard om zoveel mogelijk mengprofielen te creëren voor de uiteindelijke assemblage. De secundaire malolactische gisting werd voltooid in eikenhouten vaten van 225 en 300 liter, waar, nadat al het appelzuur was omgezet in melkzuur, van de vaste droesem (dode gistcellen en vaste stoffen) werd gehaald en gedurende 11 maanden verder rijpte in een combinatie van nieuwe , tweede, derde en vierde gevulde Bourgondische kuipvaten. Zodra de rijping was voltooid, werd elk vat beoordeeld op premiumstatus en werd de resulterende mix van de gekozen vaten samengesteld en licht gefilterd tot fles. Bij onze Pinot zijn er geen dierlijke producten gebruikt bij de productie van deze wijn.
ANALYSE: Alcohol: 13,0%; Zuurgraad: 5,0 g/l; pH: 3,46; Restsuiker: 1,5 g/l; Totaal extract: 25,1 g/l
AANBEVOLEN FLESSENRIJPING: Hoewel de wijn in het primaire stadium benaderbaar is met verse kersen- en rode bessencomponenten die zichtbaar zijn in de jeugd, zal de wijn minstens 10 jaar rijpen, waarbij de primaire componenten zullen evolueren naar de tertiaire bosbodem. truffel, aardse en hartige tonen die typerend zijn voor grote Bourgondische voorbeelden.
Bij onze Pinot zijn er geen dierlijke producten gebruikt bij de productie van deze wijn.