Catherine Marshall Pinot Noir Sandstone Soils

19,74

Excl. BTW: €16,31

Prijs in spaarpunten: 65

Excl. BTW:
€16,31
Prijs in spaarpunten:
65
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving
HERKOMST: Elgin Valley, Zuid-Afrika
PROEFNOTITIES : Verse granaatappeljuwelen, topnoten van cranberry en rode kers met onderliggende hartige hartige aroma's. Mondvullend rood fruit ondersteund door droge, suèdeachtige tannines voor textuur en complexiteit.
FILOSOFIE: De focus ligt op complexiteit en rijp maar ingetogen fruit door zorgvuldig klonen te selecteren en te mengen die zijn geteeld op zandsteengronden van de Tafelberg in het koele gebied Elgin en Hemel-en-Aarde. De nadruk ligt op het maximaliseren van gelaagde smaakspectra, uitgebalanceerd met naadloze tannine-extractie. Dit wordt bereikt door een minimalistische en natuurlijke aanpak met aandacht voor de integriteit van de variëteit die specifiek wordt geteeld op lichtere, zandsteenachtige bodems.
WIJNGAARD: Druiven werden geselecteerd uit twee koele locaties in de Elgin Valley. De druiven worden geteeld in zandsteen van de Tafelberg met daartussen silicakwarts. Franse Dijon-klonen voor deze blend omvatten 115 en 777.
SEIZOEN 2022: De droogteomstandigheden waren minder intens voor de vintage van 2022, met ook wat regenval tijdens de groeiperiode, in tegenstelling tot 2015 tot 2018, waar we extremere droogteomstandigheden ervoeren en er strenge waterbeperkingen van kracht waren. omdat onze dammen het hele jaar door kritiek laag waren. Dit had een aanzienlijke invloed op de algehele concentratie van smaak en spanning van de wijn. De granaatkleur vertoont een donkerdere en intensere tint dan eerdere jaargangen.
VINIFICATIE: Met de hand geoogste trossen worden eerst gesorteerd en vervolgens ontsteeld en voor 60% geplet. De puree van de verschillende batches wordt gedurende drie dagen koud geweekt in roestvrijstalen tanks voordat de gistactiviteit begint waar kleur- en tannine-extractie plaatsvindt. De fermentatie vindt spontaan plaats of in sommige batches wordt geënt met een gistcultuur, afhankelijk van de locatie, bodem en stijlelementen. Het sap en de schil worden met een peddel, ook wel “pigeage” genoemd, naar beneden geslagen en dagelijks gekeerd om een ​​gelijkmatige warmteverdeling tussen de schil bovenaan en het sap eronder te regelen. Tannine- en smaakextracties uit de schil worden in dit stadium zorgvuldig gecontroleerd. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn geproefd en geselecteerd op tannine- en smaakkenmerken en handmatig geperst in een roestvrijstalen mandpers met een capaciteit van 800 kg. De geselecteerde combinaties worden als afzonderlijke fracties bewaard om zoveel mogelijk mengprofielen te creëren voor de uiteindelijke assemblage. De secundaire malolactische gisting wordt voltooid in eikenhouten vaten van 225 en 300 liter, waar, zodra al het appelzuur is omgezet in melkzuur, wordt gedecanteerd van de vaste droesem (dode gistcellen) en verder rijpt gedurende 9 tot 12 maanden in een combinatie van derde en vierde gevulde Bourgondische kuipvaten. De benadering van chemische toevoegingen en mechanische interventie wordt tot het absolute minimum beperkt, zodat de natuurlijke integriteit van de variëteit wordt gerespecteerd en tot uiting komt om de eigenschappen van de wijn die groeien in zandsteen van de Tafelberg te laten zien. Onze Pinot Noir is veganistisch, wat betekent dat er geen dierlijke producten worden gebruikt bij de verwerking van deze wijn. Zodra de rijping is voltooid, wordt elk vat beoordeeld,
ANALYSE: Alcohol: 13,04%; Zuurgraad: 5,1 g/l; pH: 3,53; Restsuiker: 1,4 g/l; Totaal extract: 26,1 g/l
AANBEVOLEN PAIRING: Garnalen, vette witte vis, sashimi/sushi, paddenstoelenrisotto, Spaanse paella; Mediterrane stijl Vegetarisch.