Catherine Marshall Riesling

12,64

Excl. BTW: €10,45

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,45
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Catherine Marshall
Omschrijving

HERKOMST: Elgin Valley, Zuid-Afrika
PROEFNOTITIES: Straalt zoete maar aanhoudende, heldere, frisse limoenen, knapperige appel, bijenwas en wilde honing uit. De frisse zuurgraad zorgt voor spanning in de kern die goed in balans is met de fruitzoetheid en een duidelijke levendigheid van citrus in de afdronk.
FILOSOFIE: Riesling-druiven zijn perfect geschikt voor koude klimaten en staan ​​bekend als een “Eskimo”-variëteit. Omdat Elgin een koel klimaat overdag en koude nachten heeft tijdens het groeiseizoen, is het perfect geschikt om een ​​Kaapse versie van de beroemde Duitse “Moezel”-stijl te produceren.
WIJNGAARDEN: Druiven zijn afkomstig van 2 locaties in de Elgin Valley. De eerste wordt geteeld op zuidoostelijke hellingen in de Kogelberg-biosfeer, die naast wijngaarden rijk is aan plantendiversiteit. De tweede locatie ligt op hogere, westelijke hellingen dichtbij de Groenlandberg-uitloper van de Hottentots Holland-reeks die de hele Elgin-vallei omringt. Riesling van het klonale type omvat WR110 op Tukulu- en schaliebodems en wordt verticaal geschoten op een dubbele cordonarm die met sporen is gesnoeid.
BEREIDING: De trossen worden met de hand geplukt tussen 20,1 en 20,4 0. Ze worden in mandjes gedaan en zorgvuldig met de hand gesorteerd op sorteerbanden om rotte bessen, onrijpe bessen en ander materiaal te verwijderen. Na het persen werd de most twee dagen bezinkt en van de vaste stoffen gedecanteerd, waar hij werd geënt met een commerciële giststam die geschikt was voor deze variëteit. De wijn gistte 58 dagen koud (13 graden Celsius) totdat hij de restsuiker bereikte die nodig is voor de zoetheid om de zuurgraad in evenwicht te brengen. De uiteindelijke wijn werd geklaard en licht gefilterd tot op fles.
Alcohol: 12,0%; Zuurgraad: 7,6 g/l; pH: 3,09; Restsuiker: 10,3 g/l; Totaal extract: 28,9 g/l
FOOD PAIRING: Chinese, Cajun, Japanse en Thaise gerechten. Geroosterd varkensvlees, geroosterde eend, soufflé, zeevruchten, tandooricurry's en kazen zoals gorgonzola, feta, mozzarella.
FLESSENRIJPING: Drink het eerste jaar vers en primair. Secundaire kenmerken die ten grondslag liggen aan limoenen en bloemen zijn onder meer een vleugje lampolie die de algehele textuur en het typische karakter van de wijn versterkt. Onder optimale bewaaromstandigheden rijpt de wijn comfortabel gedurende 10 jaar.