Omschrijving
Herkomstgebied: Specifieke gebieden in de provincie Florence en Siena
Pedoklimatologische omgeving: Heuvelachtige gebieden met een maximale hoogte van 700 meter en bodem van kruimelig, mergel-kalkachtige ondergrond, kleiachtige leisteen en mergel.
Druivensoorten: tot 100% Sangiovese en Canaiolo in kleinere percentages
Kleur: Helder robijnrood
Kenmerken: Goed uitgebalanceerde smaak, intens en verfijnd boeket met een sterke geur van violet en een lichte geur van vanille.
Gastronomische combinaties: Deze wijn is bijzonder geschikt als begeleider van rood vleesgerechten, wild en belegen kaas
Serveertemperatuur: Te serveren bij een temperatuur van 18°-20° C.
Alc 13°
Wijnbereidingsproces: 15 dagen trekken op de schil in roestvrijstalen tanks.
Rijping: In vaten van Sloveense eiken en in barriques
Pedoklimatologische omgeving: Heuvelachtige gebieden met een maximale hoogte van 700 meter en bodem van kruimelig, mergel-kalkachtige ondergrond, kleiachtige leisteen en mergel.
Druivensoorten: tot 100% Sangiovese en Canaiolo in kleinere percentages
Kleur: Helder robijnrood
Kenmerken: Goed uitgebalanceerde smaak, intens en verfijnd boeket met een sterke geur van violet en een lichte geur van vanille.
Gastronomische combinaties: Deze wijn is bijzonder geschikt als begeleider van rood vleesgerechten, wild en belegen kaas
Serveertemperatuur: Te serveren bij een temperatuur van 18°-20° C.
Alc 13°
Wijnbereidingsproces: 15 dagen trekken op de schil in roestvrijstalen tanks.
Rijping: In vaten van Sloveense eiken en in barriques