Creation Pinot Noir

15,80

Excl. BTW: €13,06

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€13,06
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Creation
Omschrijving
appellation Walker Bay
Rassen 100% Pinot Noir
Analyse Alc: 13,8%
Vinificatie Traditionele huidfermentatie gevolgd door malolactische fermentatie in de vaten. 12 maanden rijping. Lichte filtratie voor het bottelen.
veroudering 10 maanden – 25% nieuw hout, 75% 2e, 3e vulling


Terwijl hij zijn carrière in Zwitserland begon, verbeterde JC zijn vaardigheden op Pinot Noir en is daarom bekend met de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd bij het telen van wat een wispelturige druif kan zijn. 

Voordat hij zijn Pinot plantte bij Creation, hield hij nauwgezet rekening met aspect, bodem en rijrichting en selecteerde hij alleen virusvrije klonen (Dijon 115 en 777) op hun geschiktheid voor het terroir. 
Zijn Pinot-wijngaarden zijn geplant op zuidoostelijke, oostelijke en noordoostelijke hellingen, waarbij elke site zich op zijn eigen stilistische manier uitdrukt. De wijn is helder en glanzend en lijkt op een gepolijste granaat. 

Intens geurig, het boeket combineert een schare van verleidelijke rode bessen met vleugjes vanille en houtkruiden. Deze gaan door in het elegante gehemelte waar de verfijnde smaken van framboos en de aardsheid van shiitake-paddenstoelen worden ondersteund door soepele tannines.