Lismore Chardonnay

26,85

Excl. BTW: €22,19

Prijs in spaarpunten: 80

Excl. BTW:
€22,19
Prijs in spaarpunten:
80
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Lismore
Omschrijving
Deze zeer bijzondere Chardonnay is gemaakt in de stijl van een traditionele Bourgondische Chablis. Het toont intense citrus en zacht fruit, gelaagd met brioche, honing en walnoot, gedragen door een duidelijke mineraliteit en frisse zuurgraad met een aanhoudende citrus afdronk. 

De wijngaarden zijn geplant in ontbonden leisteen over klei op 300 meter hoogte in de uitlopers van het Sonderend-gebergte.

Een lage gemiddelde februari-temperatuur zorgt voor een langere rijpingsperiode die de oogst 3-4 weken later kan zetten dan traditionele wijnbouwgebieden in Zuid-Afrika. 

De intense citrustonen en de aanhoudende afdronk zijn consistente handelsmerken van Lismore's specifieke terroir.

De ingetogen mineraliteit van de Chardonnay is een duidelijke indicatie van het koele klimaat waarin hij wordt verbouwd. Wijn van oorsprong "Greyton" is door SAWIS aangewezen als erkenning van de speciale terrior van deze regio.

De druiven werden geplukt bij optimale rijpheid en de hele tros werd geperst, waarbij het sap langzaam werd geëxtraheerd met een snelheid van 600 liter per ton. Het sap werd 48 uur koud neergeslagen en werd in 225, 300 en 500 liter oudere Bourgondische vaten gerijpt voor fermentatie en 11 maanden rijping. In deze vintage is 5% nieuw Frans eiken gebruikt. Wijnmaken Esthetisch evenwicht is de sleutel tot deze wijn.

Dat gezegd hebbende, geeft de vatrijping deze wijn zijn luxueuze textuur. Na slechts een gedeeltelijke malolactische conversie (20%) te hebben ondergaan, behoudt de wijn zijn oorspronkelijke fruitigheid en frisse zuurgraad. Deze elementen gecombineerd zorgen voor jarenlange opslag en rijping.