Lismore Pinot Noir

32,15

Excl. BTW: €26,57

Prijs in spaarpunten: 100

Excl. BTW:
€26,57
Prijs in spaarpunten:
100
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Lismore
Omschrijving
Rode wijn met Pinot Noir uit Zuid-Afrika

Complex boeket van geplette rozenblaadjes, wilde jasmijn en verse Franse kruiden gevolgd door een smaak vol cranberry, framboos en een lange hartige afdronk.

Om het beste te ervaren dat deze wijn te bieden heeft, is decanteren aan te raden.  

70% van de druiven kwam uit Stanford in Walker Bay en 30% uit Kaaimansgat in Elandskloof, beide in de koele klimaatregio Cape South Coast. De wijnstokken zijn allemaal Bourgondisch, kloon 115. De wijngaard van Stanford ligt dicht bij het zuidelijkste puntje van Afrika en in een van de koelste wijnproducerende regio's van Zuid-Afrika. De maritieme wijngaard kent een lang rijpingsseizoen, vanwege de sterke verkoelende winden die in de zomer heersen. Dit microklimaat is ideaal om een ​​lange hangtijd te creëren, waarbij de smaken in de bessen worden geconcentreerd, terwijl de natuurlijke zuurgraad behouden blijft. Kaaimansgat ligt 700 meter boven zeeniveau en het landklimaat zorgt voor een perfecte winterslaap, en rijpt zelfs later dan de wijngaarden aan de kust. De wijnstokken hier zijn geplant op afgebroken granietgrond met een hoog kleigehalte.

De druiven zijn geplukt bij optimale rijpheid. 30% hele tros gefermenteerd in grote vaten van 5000 liter met twee keer per dag voorzichtig overpompen. Het proces zorgde voor een lange extractieperiode die de fruitexpressie en structuur van deze wijn geeft. De vrijloopwijn werd afgetapt en de gefermenteerde druiven werden vervolgens geperst in een traditionele houten mandpers. De wijn werd in vaten van 225, 300 en 500 liter gepakt waar malolactische gisting plaatsvond en de wijn werd 10 maanden gerijpt. Er werd 25% nieuwe Franse eik gebruikt.  

Tijd in de fles zorgt voor integratie, verdieping van lagen en volledige expressie van het fruit.  

Alc 13,5°