Lismore Sauvignon blanc Barrel Fermented

22,45

Excl. BTW: €18,55

Prijs in spaarpunten: 65

Excl. BTW:
€18,55
Prijs in spaarpunten:
65
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Lismore
Omschrijving
Witte wijn met Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika

Vatgisting en langdurig moercontact dragen bij aan deze volle, elegante en goed uitgebalanceerde wijn. 

Bloemige noten van passiebloem en fynbos, granadilla, guave, kruisbes en peer in de mond samen met een onderliggende mineraliteit die deze unieke terroir gedreven wijn zijn handtekening geeft. Wijn gemaakt in de bodem.
De druiven komen van 50% Lismore's Greyton-wijngaarden die zijn geplant op hellingen op het oosten/zuidoosten op 320 meter hoogte in de uitlopers van het Sonderend-gebergte. 
De bodems zijn diep ontbonden schalie. 
De overige 50% is afkomstig van een wijngaard in Stanford die op zandsteengronden uitkijkt over Walker Bay. 
Beide wijngaarden hebben een over het algemeen lage gemiddelde februari-temperatuur, wat leidt tot een langere rijpingsperiode die de oogst 3-4 weken later kan brengen dan de traditionele wijnbouwgebieden in Zuid-Afrika. 

Sauvignon Blanc is een variëteit die een zeer uitgesproken en specifiek gevoel van plaats of "terroir" uitdrukt. De uitgesproken mineraliteit van deze Sauvignon Blanc is een duidelijke indicatie van het koele klimaat waarin het wordt verbouwd. 

Ik ben dol op gefermenteerde Sauvignon Blanc in het vat. De wijn wordt benaderd en gemaakt in een "oxidatieve" stijl. Oudere vaten van 500 liter werden gebruikt voor 70% van de fermentatie en rijping, wat rijkdom, intens fruit en complexiteit naar voren bracht. 30% van de wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in een betonnen ei van 1500 liter tanks om de rijke smaaktextuur en mineraliteit te verbeteren.
In zowel de vaten als de eieren draagt ​​langdurig minder contact verder bij aan het rondere mondgevoel en de romigheid van deze elegant getextureerde wijn.

Zoals bij alle Lismore-wijnen, is balans de sleutel. De verkwikkende zuurgraad die gebruikelijk is in de nieuwe wereld Sauvignons is in balans gebracht met een zorgvuldig gekozen plukdatum en de vat- en eifermentatie en rijping. Een volle, evenwichtige wijn was het doel. 

Deze wijn is een buitengewone begeleider van fijne gerechten, waarbij enkele van 's werelds beste chef-koks ervoor kiezen om hem te combineren met gerechten zoals Sint-jakobsschelpen met een Salsa Verde en Aziatische fusiongerechten

Alc 13 °