Quinta Romaneira Touriga National

19,75

Excl. BTW: €16,32

Prijs in spaarpunten: 65

Excl. BTW:
€16,32
Prijs in spaarpunten:
65
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
2
Merk:
Quinta Romaneira
Omschrijving
Rode wijn - Alc 12,5°

100% gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 12 maanden, 33% nieuw, 50% één jaar en de resterende twee jaar.

Touriga National 97%; Touriga Francesa 3%

DOC Douro schist Gefermenteerd in roestvrijstalen tanks gedurende een periode van 8 dagen, waar het vervolgens malolactische gisting ondergaat.

Na een koude en droge winter was het voorjaar van 2018 koud en extreem regenachtig, waardoor er een uitbundige kruingroei in de wijngaard ontstond. Het begin van de zomer verliep wat regenachtig en met temperaturen die niet kenmerkend waren voor het seizoen, een situatie die later weer overging in heet en droog weer tot het begin van de oogst. Gedurende de maand augustus lagen de temperaturen enkele dagen boven de 40°C, in een hittegolf die zeker de kenmerken van deze Romaneira Touriga Nacional 2018 kenmerkte. De druiven onthulden al hun kwaliteit voor de productie van uitstekende wijnen.

De druiven waaruit deze wijn bestaat, Touriga Nacional en Touriga Francesa, onthulden hun volledige potentieel en gaven de wijn zo de typische aroma's van het Quinta da Romaneira-terroir.
De wijn heeft een diepe kleur en een heerlijke aromatische persoonlijkheid. Het presenteert een geweldige structurele balans en een smaak vol intense aroma's van fruit en kruiden die samensmelten met de majestueuze tannines die het een smaak van grote lengte geven.
Zeer donkere kleur die kracht door de wijn overbrengt.
Zeer expressief met strakke aroma's van wilde bessen. Zeer goede houtachtige aroma's ondersteund door een sterke tannineruggengraat. Zal nog vele jaren in de fles verbeteren De wijn heeft een diepe kleur en een heerlijke aromatische persoonlijkheid.
Het presenteert een geweldige structurele balans en een smaak vol intense aroma's van fruit en kruiden die samensmelten met de majestueuze tannines die het een smaak van grote lengte geven. Zeer donkere kleur die kracht door de wijn overbrengt. Zeer expressief met strakke aroma's van wilde bessen. Zeer goede houtachtige aroma's ondersteund door een sterke tannineruggengraat.