Survivor Chardonnay

14,74

Excl. BTW: €12,18

Prijs in spaarpunten: 60

Excl. BTW:
€12,18
Prijs in spaarpunten:
60
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Survivor
Omschrijving
SURVIVOR Terroir-reeks

Deze prachtig uitgebalanceerde, op vat gefermenteerde Chardonnay uit 2021 heeft een complexe neus van limoen en rijpe peer met een boterachtige ondertoon. De gelaagde smaak is gevuld met bladverliezende fruitsmaken en hoogwaardige houtkruiden en wordt verlevendigd door een fris Bourgondisch zuur.

Technieken voor het maken van wijn

De druiven werden met de hand geplukt in de koelte van de ochtend. Na een zachte persing en koude bezinking wordt het sap overgebracht naar Franse eikenhouten vaten van 228 en 300 liter voor natuurlijke gisting. We gebruiken graag een combinatie van 33% nieuw, 33% 2e vulling en 33% 3e vulling vaten zodat de cultivar zich kan uiten. Na de gisting ondergaat de wijn gemiddeld 10 maanden contact met de droesem op de droesem. Voor selectiedoeleinden worden alle batches en vatbehandelingen apart gehouden.

Wijngaarden

Druiven geteeld op zandige leemgronden en op koudere locaties kregen de voorkeur tijdens de selectie. De wijnstokken worden gedurende het rijpingsseizoen niet geïrrigeerd, waardoor ze gedwongen worden hun wortels dieper te graven op zoek naar water.

Vintage voorwaarden

Na een zeer koude en late winter was de bloei van de knoppen 10 dagen later dan in 2020. Dit leidde tot een zeer late bloei en oogst. Het groeiseizoen was erg koel met af en toe een regenbui, en daarom hadden we tot de oogst vrijwel perfecte omstandigheden. zomerse omstandigheden gaven het seizoen 2021 een start met een langzamere rijpingsperiode en de druiven bereikten fenolische rijpheid met een goede zuurgraad en lagere pH-waarden.

Voedsel koppelen

Gerookte kipsalade met balsamico en olijfolie erover gestrooid. Geschroeide Noorse zalm met groene asperges, met verse citroenknijp.

Appellatie:  Elgin Valley
Variëteiten:  100% Chardonnay
ALC:  13,5%