Survivor Chenin Blanc

11,91

Excl. BTW: €9,84

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€9,84
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Survivor
Omschrijving

WIJNBESCHRIJVING
Deze delicate Chenin Blanc is een goed voorbeeld van de harmonieuze balans die kan worden bereikt tussen fruit en subtiele eikenhouten smaken. Mooie hints van tropisch fruit worden ondersteund door aroma's van steenfruit en meloen, gevolgd door een verrukkelijk, romig gehemelte.

WIJNGAARDEN
Druiven zijn afkomstig van een geselecteerd laagproductief wijngaardblok op een boerderij in Swartland. De bodems zijn dieprood eikenblad en hutton en hebben een bovengemiddeld waterhoudend vermogen. Deze bodems helpen om diepte, structuur en volheid aan de wijnen toe te voegen. De wijnstokken profiteren van de verkoelende zeebries van de Benguela-stroom.

WIJNBOUWTECHNIEKEN
De druiven werden in de vroege ochtenduren geoogst bij 23° Balling om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveerden en onmiddellijk werden geperst. Het vrijlopende en lichte perssap werd van de rest gescheiden. 60% van de Chenin blanc werd gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. Na het enten werd de fermentatietemperatuur gedurende 3 weken op ongeveer 12°C gehouden. 40% van de Chenin blanc onderging vatgisting in 10% nieuwe, 30% 2e ll, 40% 3e ll en 20% 4e ll Franse eikenhouten vaten van 400 liter. De wijn rijpte 8 maanden in vaten voordat hij werd gemengd en gebotteld.

UITSTEKENDE VOORWAARDEN
Het groeiseizoen 2022 zal herinnerd worden door hoe laat alles gebeurde. De knopaanbraak viel tussen de 2 en 3 weken later dan normaal, wat er vervolgens toe leidde dat de oogst ook 2 weken later begon. Regen in de late winter was nodig om het grondwaterpeil in Swartland vóór het groeiseizoen op peil te houden. Er volgde een relatief koel en droog groeiseizoen, wat leidde tot de productie van elegante wijnen met een grote fenolische rijpheid.

FOOD PAIRING
Thaise groene curry Gebraden kip Romige Butternut Camembert

APPELLATIE: Swartland
VARIËTEITIES: 100% Chenin Blanc
ALC: 13,5%