Survivor Pinotage

12,81

Excl. BTW: €10,59

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,59
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Survivor
Omschrijving

Een diep granaatkleurige wijn met rijke fruitaroma's die het rode fruitspectrum domineren met enkele hints van fynbos en kaneelkruiden. Wanneer deze volle wijn het gehemelte binnenkomt, vult hij deze onmiddellijk en laat hij een fluweelzachte textuur achter terwijl hij zich een weg baant. De blijvende smaken van vers geperste granaatappel en aardbei blijven enkele ogenblikken daarna behouden.

Technieken voor het maken van wijn

Het oogsten vond plaats bij een optimale rijpheid van 25,6° Balling. Het plukken gebeurde in de vroege ochtend met de hand om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveerden. Koud weken werd gedurende 24 uur vóór de inenting uitgevoerd. De extractie
vond plaats door middel van pump-overs om de 4 uur. De gisting duurde 6 dagen en de temperatuur piekte op 26°C. De druiven werden geperst bij 4° Balling en het perssap werd vermengd met vrije uitloop. De wijn onderging een MLF in
Franse eikenhouten vaten van 300 liter waarvan 20% nieuw en de rest 2e en 3e vulling en rijpte vervolgens 18 maanden voordat hij werd gepekeld, geboeid en gebotteld.

Wijngaarden

De druiven waren afkomstig van laagproductieve wijngaarden en bushvine-wijngaarden op dieprode Oakleaf- en Hutton-gronden in het Swartland. De leeftijd van de wijngaard met traliewerk is 21 jaar en die van het bush-wijnstokblok 22 jaar oud.

Geschroeide eendenborst met cranberryjus
Indiase curries
Hertenvlees
Goudse Kaas

Appellatie:  Swartland
Rassen:  100% Pinotage
ALC :  14,49%