Survivor Reserve Pinotage

25,98

Excl. BTW: €21,47

Prijs in spaarpunten: 65

Excl. BTW:
€21,47
Prijs in spaarpunten:
65
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Survivor
Omschrijving

Deze wijn van wereldklasse heeft een levendige, dichte dieprode kleur met een neus van bramenfruitpastilles, vers geplukte rijpe kersen en tonen van kruidige vanille, afgeleid van het gebruik van eikenhouten vaten van uitzonderlijke kwaliteit. Bij binnenkomst omarmt het gehemelte de kwaliteiten van wat deze wijn te bieden heeft. Vol en gestructureerd om lang mee te gaan, omhult het gehemelte deze smaken in een gesynchroniseerd orkest dat met elke hap blijft veranderen.

Technieken voor het maken van wijn

Het oogsten vond plaats bij een optimale rijpheid van 25,4° Balling. Het plukken gebeurde in de vroege ochtend met de hand om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveerden. Koud weken werd gedurende 48 uur vóór de inenting uitgevoerd. De extractie vond plaats door middel van punch-downs om de 6 uur. De gisting duurde 5 dagen en de temperatuur bereikte een piek van 26°C. De schillen werden geperst bij 4° Balling en de zacht geperste wijn werd
gemengd met de vrije uitloop en liet de gisting voltooien voordat deze in vaten werd overgebracht. De wijn onderging een MLF in Franse eikenhouten vaten van 300 liter waarvan 50% nieuw, 30% 2e vulling en de rest 3e vulling en rijpte vervolgens 20 maanden. Alleen de 10 beste vaten werden na een streng selectieproces gekozen om voor deze wijn te worden gebotteld.

Wijngaarden

De druiven waren afkomstig van laagproductieve, op droge gronden gekweekte bush-wijnstokken in het Swartland. De leeftijd van de wijngaard is 22 jaar en de bodem is dieprood Oakleaf en Hutton.

Gestoofde Springbokschenkel met puree en sperziebonen, Gebarbecuede biefstuk, Gebakken tofu met pittige gember en sesamsaus

Appellatie:  Swartland
Rassen:  100% Pinotage

ALC:  14,22%