Survivor Syrah

12,81

Excl. BTW: €10,59

Prijs in spaarpunten: 55

Excl. BTW:
€10,59
Prijs in spaarpunten:
55
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Survivor
Omschrijving
WIJNBESCHRIJVING
Deze intens donkergekleurde wijn heeft een prikkelende, rijke neus van zoethout en zwart fruit met nuances van kruidnagel, tijm en witte peper. Omdat de aroma's zo expressief zijn, zou je een gedurfd palet verwachten, maar integendeel. Omdat ze vol en goed gestructureerd zijn, zijn deze aroma's getemd en rusten ze uit op een gelaagd gehemelte dat veel te bieden heeft. Met een lange en aanhoudende afdronk zal deze wijn vragen stellen waarom u niet meer heeft gekocht.

WIJNGAARDEN
De druiven waren afkomstig van laagproductieve wijngaarden op dieprode Hutton- en Oakleaf-gronden, evenals van bush-vine-wijngaarden die waren geteeld op afgebroken graniet, gelegen in het Swartland. De leeftijd van de wijngaard met traliewerk is 8 jaar en die van het bos met struikwijnstokken 15 jaar oud.

WIJNBOUWTECHNIEKEN
Het oogsten vond plaats bij een optimale rijpheid van 25,2° Balling. Het plukken gebeurde in de vroege ochtend met de hand om ervoor te zorgen dat de druiven koel in de kelder arriveerden. Koud weken werd gedurende 24 uur vóór de inenting uitgevoerd. De extractie vond plaats door middel van pump-overs om de 4 uur. De gisting duurde 10 dagen en de temperatuur piekte op 25°C. De schillen werden geperst en de zacht geperste wijn werd gemengd met vrije uitloop. De wijn onderging een MLF in Franse eikenhouten vaten van 300 en 500 liter waarvan 20% nieuw en de rest 2e en 3e ll en rijpte vervolgens 18 maanden voordat hij werd gerijpt, gemalen en gebotteld.

UITSTEKENDE VOORWAARDEN
De bloei van de knoppen vond 5 tot 7 dagen later plaats dan in het oogstjaar 2020, wat leidde tot een latere bloei en een late start van het seizoen 2021. Regen en koude weersomstandigheden begin november hadden een zeer positief effect op de set en droegen bij aan een beter seizoen 2021. De koele zomeromstandigheden zorgden voor een langzame start en de druiven bereikten 3-4 weken later de fenolische rijpheid. Deze factoren hebben bijgedragen aan meer kruidige nuances met een grote fruitintensiteit en een gunstigere chemische analyse.

PAIRING
Rek van Karoo-lamsvlees met rozemarijn, tot in de perfectie gebarbecued Ossenstaartpotjie (stoofpot in SA-stijl) Hertenvlees Roquefort Kaas

APPELLATIE: Swartland
VARIËTEITEN: 100% Syrah
ALC: 14,64%