Vondeling Bowwood Pinotage

42,95

Excl. BTW: €35,50

Prijs in spaarpunten: 110

Excl. BTW:
€35,50
Prijs in spaarpunten:
110
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
4
Merk:
Vondeling
Omschrijving

Topper - 100% Pinotage

WIJNGAARDEN

Deze wijn is gemaakt van een kleine, locatiespecifieke wijngaard, geplant in kleirijke grindgrond. De bodem van de wijngaard is relatief arm en de wijnstokken zijn verlegen. Dit zorgt voor kleine bessen met een geconcentreerde smaak. De noord-zuid oriëntatie van het blok betekent dat de druiven goed worden blootgesteld aan de ochtend- en late namiddagzon, wat perfect is voor intense kleuren en aromatische ontwikkeling.

VINIFICATIE

De druiven worden begin februari met de hand geplukt met de rijpheid van 25 Balling. Elke bos wordt voorgekoeld voordat ze worden ontsteeld en de bessen worden gesorteerd. De bessen worden niet geplet maar worden in hun geheel gefermenteerd. Dit zorgt voor een geleidelijke extractie van tannines en kleur, wat finesse, balans en een lang leven bevordert. De bessen worden gefermenteerd in open fermentoren, die de wijnmaker gemakkelijk toegang bieden om de fermentatie te beoordelen en te manipuleren. De wijn wordt 5 dagen rigoureus geperst (gemengd) en vervolgens rechtstreeks in de mand geperst tot nieuwe en tweede vulling, 300L Amerikaanse eikenhouten vaten. Malolactische gisting vindt plaats op vat, wat de harmonie en naadloze integratie van de eikensmaken bevordert. De wijn rijpt verder op de gist en malolactische droesem gedurende 14 maanden. Op dit punt worden de beste 8 vaten geselecteerd, gemengd en voor nog eens 6 maanden teruggebracht naar het vat. Ten slotte wordt de wijn 4 maanden bewaard in een roestvrijstalen tank om stabiliteit en verduidelijking te bevorderen, voordat hij wordt gebotteld en een heel jaar rust voordat hij wordt vrijgegeven.

AANVULLENDE OPMERKINGEN

De Bowwood Pinotage wordt geproduceerd om te wedijveren met de allerbeste wijnen van de wereld en er wordt speciale aandacht besteed aan hoe de wijn na verloop van tijd zal rijpen. Dit is pas de derde jaargang van Bowwood Pinotage en zal enorm profiteren van extra kelders om zijn ware potentieel te tonen.

PROEFNOTITIES & Kelder & FOOD PAIRING

De wijn is indrukwekkend ondoorzichtig van kleur met donkere tinten van paars en rood. Een intens boeket van bramen en kersen is sensueel verweven met zoete kruidnagel en subtiel vanille-eik. Het gedurfde fruit en de subtiele kruidenaroma's blijven in de mond met extra ondertonen van geroosterde amandelen en getrimde sigaar. De smaak is breed en rijk met zachte zuren en overvloedige, fijn getextureerde tannine. Dit is een luxe en volle smaak moderne wijn.