Vondeling Petit Rouge Merlot

7,10

Excl. BTW: €5,87

Prijs in spaarpunten: 30

Excl. BTW:
€5,87
Prijs in spaarpunten:
30
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
1
Merk:
Vondeling
Omschrijving

100% Merlot

De Merlot-wijngaard voor deze Merlot is aangeplant in een combinatie van goed verweerde granietbodems en prachtige “koffie klip” (schalie) hellingen. Het zijn hellingen op het zuidwesten, waardoor de temperatuur gematigd blijft. De optimale rijpheid was bij 24°, met levendige smaken van rijp, rood fruit. Met de hand plukken, onder het toeziend oog van de wijnmaker, zorgt ervoor dat alleen het beste fruit in de kelder wordt afgeleverd.

De druiven worden ontsteeld, maar niet gekneusd en fermentatie van hele bessen bij lage temperaturen dient om een ​​breed spectrum van helder fruit en kruidigheid te garanderen zonder zware tannine-extractie. Na de fermentatie wordt de wijn overgebracht naar oude Franse eikenhouten vaten van 300 liter en worden de schillen geperst. Malolactische gisting vindt plaats in vat, waarna de wijnen worden overgeheveld, de batches worden gemengd en de wijn wordt voorbereid om te worden gebotteld.

Helder robijnrod van kleur. Levendig, fruitig aroma van gladde kersen, subtiele frambozen en zachte zwarte peper. De neus loopt prachtig door in de mond en wordt mooi ondersteund door verfijnde tannines met een zachte afdronk. Een dynamische wijn, die op vele niveaus kan worden genoten, maar uitzonderlijk goed wordt gecombineerd met een traditionele barbecue. 

We hopen dat je ervan geniet.

Alc 13,3°