Omschrijving
100% Sauvignon Blanc
De druiven die worden gebruikt om deze wijn te maken, zijn afkomstig van twee aangrenzende oude wijngaarden die respectievelijk in 1981 en 1984 zijn aangeplant. Om voor de hand liggende redenen wordt de ene wijngaard eenvoudig het Spice Block genoemd en de andere het Long Block. De opbrengsten zijn zelden hoger dan 7t / ha en produceren daarom van nature wijnen met structuur en superieure concentratie. Onze bodems bestaan voornamelijk uit diep, goed verweerd graniet met matige hoeveelheden klei en ijzer. Dergelijke bodems verhogen de aromaten en bevorderen de finesse in de wijn.
Druiven worden in de koele vroege uren van de ochtend geplukt en vervolgens in een koelcel verpakt voor verdere koeling. Zodra de druiven onder de 10 ° C zijn, worden ze voorzichtig ontsteeld, geplet en snel in de tank geperst. Tijdens dit proces wordt het gevoelige Sauvignon Blanc-sap beschermd tegen oxidatieve degradatie door de oordeelkundige toepassing van droogijspellets. Deze pellets vormen een "isolatiedeken" van kooldioxidegas boven het sap. Het aanvankelijke, vrijloopsap en het perssap worden afzonderlijk beheerd, afhankelijk van hun karakter.
Het sap wordt 48 uur koud neergeslagen voordat het uit zijn sedimenten wordt gehaald en met zuivere gistculturen wordt geïnoculeerd. Koude gisting op 13 ° C houdt de versheid vast en zorgt voor een intens tropisch fruitboeket. Na gisting wordt de wijn 4 maanden op de bruto droesem bewaard. Deze oefening voegt gewicht en textuur toe aan het gehemelte.
De wijn heeft een delicate, bleke strokleur met een licht groen randje. Rijk aan geparfumeerde perzikbloesem, witte peer, passievrucht en limoen. Deze heerlijke aroma's overheersen in de mond met toegevoegde guave, ananas, potpourri en een vleugje brandnetel. De rondheid van het gehemelte wordt perfect in evenwicht gehouden door een staalachtige minerale schil en een aangename lange afdronk. Geniet van gekoeld vers zuurdesembrood en zachte kazen of met limoen besprenkelde wildvis.