Waterford Estate Pinot Noir

28,45

Excl. BTW: €23,51

Prijs in spaarpunten: 80

Excl. BTW:
€23,51
Prijs in spaarpunten:
80
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
3
Merk:
Waterford Estate
Omschrijving
Rode wijn met Pinot Noir uit Zuid-Afrika

Single Vineyard

De Waterford-reeks staat bekend om terroir-specifieke wijnen. In dit geval is de Pinot Noir zorgvuldig afkomstig van een enkele wijngaard in Elgin, het meest geschikte terroir voor de groei van Pinot Noir, met een iets koeler klimaat dan Stellenbosch. Zodra de druiven zijn geoogst, worden ze naar Waterford Estate vervoerd voor vinificatie. Een zeer natuurlijke benadering wordt gevolgd om de kenmerken van de omgeving van de wijngaarden het best tot uitdrukking te brengen.

Dit is de 8e vintage van onze Elgin Pinot Noir. Een bleke kleur, met bloemen en delicate wilde kers, elegante aardse en fynbos aroma's die worden aangevuld door rijping in oude 300L Bourgondische Franse eik.

In overeenstemming met eerdere jaargangen, biedt de wijn van 2017 bloemige en wilde kersentonen. Het pronkt met puur fruit en aardse tonen aangevuld met klassieke potloodaroma's. Prachtige, elegante textuur en smaakprofiel, alles afgerond met een goed uitgebalanceerde natuurlijke zuurgraad.

Afkomstig van een single vineyard in het hoger gelegen gebied van Elgin. Koeler klimaat met meer leisteen, zandsteen en kwarts bodemsoorten die een elegantere stijl en gestructureerde wijn aandrijven.

Alc 12,5°