Arzuaga Gran Reserva

86,95

Excl. BTW: €71,86

Prijs in spaarpunten: 250

Excl. BTW:
€71,86
Prijs in spaarpunten:
250
Model:
75 cl
Levertijd:
3-4 werkdagen
Spaarpunten:
9
Merk:
Arzuaga
Omschrijving
Tempranillo 95%, 5% Cabernet Sauvignon en Merlot.

WIJNGAARD ​​
Mix van verschillende variëteiten en zones, om complexiteit en harmonie te zoeken in de uitwerking van deze wijn.
Het meerderheidspercentage komt overeen met de Tempranillo-druif, afkomstig van honderdjarige wijnstokken in zeer diverse landen van de Ribera. Kleiachtige en kalksteenbodems, waar de wijnstokken niet meer dan 1800 kg/ha geven. Het kleine percentage Merlot en Cabernet wordt verzameld bij La Planta, eigendom van de wijnmakerij, gelegen op een hoogte van 900 m.

BEREIDING EN VEROUDERING De gehele oogst gebeurt in dozen van maximaal 10 kg per stuk. Na de selectietabel en de ontsteling wordt het in houten tanks geplaatst waar het de alcoholische gisting zal uitvoeren; Zodra deze gisting en de bijbehorende maceratie zijn voltooid, gaat het naar nieuwe Franse vaten om de malolactische gisting uit te voeren. Het rekken werd pas 4 maanden na het beëindigen van de malolactic uitgevoerd. In totaal verblijf


De wijn heeft een granaatrode kleur, schoon en helder.

Alc 14,3°

Een w
ijn met een veelvoud aan nuances, die hem een ​​zeer brede aromatische complexiteit geven. Rijp en compote overheersen onder hen, samen met hints van kaneel, tabak en kruiden. Allemaal zeer goed gemonteerd en zonder enige randen. Op de achtergrond vinden we de geroosterde en zwarte drop.
Er is een geweldige smaakharmonie, waarbij de aanvankelijke frisheid wordt vermengd met de zalvendheid van het einde, en ons een zijdezachte en aangename wijn laat zien. In retronasaal verschijnen de pittige sensaties die in de neus worden gedetecteerd opnieuw


Food pairing: kan bij rood vlees, gegrild of in sauzen of wildgerechten. Bij gezouten of vrij vette kazen wordt de smaak versterkt.